Pagina 47 BorderMaker

Bibliotheken bieden afhaalservice

Bibliotheken moeten tot en met 18 november hun deuren sluiten, maar premier Rutte heeft na het Kamerdebat van afgelopen woensdag besloten dat er wel een afhaalservice georganiseerd mag worden. KopGroep Bibliotheken heeft direct actie ondernomen en zo’n service opgezet.

Hoe werkt het?

Via de catalogus op de website kunnen leden boeken reserveren. Vervolgens wordt er telefonisch een afspraak gemaakt wanneer die materialen opgehaald kunnen worden. De boeken worden door de medewerkers van de bieb alvast in het systeem ingeboekt, de klant hoeft zelf niets te registreren. Het afhalen gebeurt volledig contactloos, hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Materialen voor iemand anders meenemen mag natuurlijk ook. De bibliotheken zijn alleen geopend voor de afhaalservice, de overige faciliteiten zijn niet toegankelijk. En het inleveren van materialen kan pas weer als de bibliotheken open zijn.

Mensen met vragen kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of van maandag tot en met vrijdag bellen met (0222) 312743. Meer informatie staat op www.kopgroepbibliotheken.nl