Pagina 47 BorderMaker

Alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken zijn in ieder geval tot en met 18 november gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eerder mochten de bibliotheken, als zogenoemde ‘doorstroomlocaties’ wel openblijven, maar daar komt nu de komende twee weken verandering in. De nieuwe maatregelen gaan woensdag 4 november om 20.00 uur in.

Het kabinet wil de komende periode zoveel mogelijk verplaatsingen voorkomen. Het bezoeken van een bibliotheek hoort daar ook bij. De medewerkers van KopGroep Bibliotheken begrijpen dat dit voor veel bezoekers een vervelende maatregel is, maar vragen om ieders begrip.

De sluiting heeft uiteraard gevolgen voor het reserveren en inleveren van materialen. Inleveren is tijdelijk niet mogelijk, de uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd met 6 weken. Reserveringen kunnen op dit moment niet opgehaald worden, maar blijven 30 dagen voor de klant klaarstaan.

Ook wordt er geen boete berekend. De bibliotheek blijft per e-mail bereikbaar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toch blijven lezen

Wie de komende weken wil blijven lezen maar geen boeken in huis heeft kan via de Online Bibliotheek genieten van e-books en luisterboeken. Meer informatie via: www.kopgroepbibliotheken.nl