Boekenweek14

Bij boekhandel Plukker is het de hele Boekenweek (zaterdag 8 tm 16 maart) feest.

Het “beste Boekenweekgeschenk in jaren” is van de hand van Tommy Wieringa. Jelle Brandt Corstius schreef het alom gewaarde essay “Arctisch dagboek”. Het wordt een heerlijke Boekenweek voor reizigers: voor lezers die van reizen houden, maar ook voor lezers die van wegdromen met een mooi boek houden. Het thema dit jaar is reizen. Zaterdagmiddag 8 maart wordt bij Boekhandel Plukker de traditionele Boekenweekborrel gehouden met live harp muziek van 14.00 tot 18.00 uur. Jelle Brandt Corstius is op 13 maart in Igesz. Zaterdag 15 maart is er een lezing van de auteur van “Moord in Noord-Holland”. Zondag 16 maart is het vrij reizen met het Boekenweekgeschenk. Boekhandel Plukker organiseert een Boekenweek prijsvraag met mooie prijzen en de hele Boekenweek is het tweede kopje koffie gratis in het CultuurCafe van Plukker.

Thema van deze Boekenweek is reizen “ondertussen ergens anders”. Een mooi assortiment reisboeken en reisliteratuur zal deze week beschikbaar zijn. Maar ook heerlijke boeken om in je hoofd mee weg te dromen. Bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je in de Boekenweek het geschenkboek van Tommy Wieringa Een mooie jonge vrouw cadeau. In het verhaal staat de vraag centraal of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld. Het Boekenweekgeschenk van dit jaar wordt door recensenten met vijf sterren beloont. Het interessante Boekenweekessay is van Jelle Brandt Corstius. De titel is Arctisch dagboek. Het is een persoonlijke verslag over reizen per cruiseschip, de liefde voor Rusland, de ellende van bekend zijn en de behoefte om alleen te zijn. Dit essay is te koop voor 2,50 euro.

Op zaterdagmiddag 8 maart vindt de traditionele Boekenweekborrel bij boekhandel Plukker plaats van 14.00 tot 18.00 uur. Boekandel plukker is die zaterdag tot 18.00 uur geopend. Morena Stevens zal harp spelen.

Op Donderdag 13 maart houdt de auteur van het Boekenweek essay Jelle Brandt Corstius een lezing in Igesz. Wegens overweldigende belangstelling is deze lezing inmiddels uitverkocht.

Zaterdag 15 maart komt Silvan Schoonhoven, auteur van Moord in Noord Holland vanaf 14.30 vertellen over zijn boek in het CultuurCafė van boekhandel Plukker. Toegang gratis. Moord in Noord-Holland is een boek vol huiveringwekkende verhalen over duistere zaken in Noord-Holland. Passiemoorden, familiedrama’s, liquidaties en verdwijningen.

Zondag 16 maart is het mogelijk vrij te reizen met de trein en het Boekenweekgeschenk.

Tijdens de Boekenweek organiseert boekhandel Plukker een Boekenweek prijsvraag. De winnaar kan een Plukkerbon t.w.v. 50 euro winnen. Tijdens de gehele Boekenweek is het tweede kopje koffie gratis in het CultuurCafe en serveren wij lekkers bij de koffie van ’t ARE BROOD.

Ook bij bestellingen via de webshop van boekhandel Plukker krijgt u het Boekenweekgeschenk geleverd bij boek bestellingen boven 12,50. Voor nadere info en reserveringen zie: www.boekhandelplukker.nl