Anneke van Dok 26 aug 2013 34444 640x480

Zaterdagmiddag 22 maart presenteert oud-politica Anneke van Dok haar romandebuut "Het jaar van de held" in het Leescafé van bibliotheek Schagen.

In dit boek hoort en ziet de bode van het stadhuis alles. Camiel Canard is behalve bode ook musicalster. Tijdens de herdenking van het geboortejaar van Jan van Speyk in 2002 krijgt hij de rol van zijn leven en speelt hij de held. Zijn goed bedoelde initiatieven pakken steeds slecht uit en hij ontdekt dat beroemd zijn ook schaduwkanten kent. Uiteindelijk draagt hij er toe bij dat het jaar van de held een rampjaar wordt.

Camiel schrijft zijn herinneringen negen jaar later op aan de hand van losse aantekeningen van zijn burgemeester, die worstelde met haar integriteit: een onveilige fabriek gedogen vanwege de werkgelegenheid of sluiten. Dit is een boek met een grimlach, dat handelt over menselijke zwakheden, die ertoe leiden dat rampen zich zullen blijven herhalen.

Anneke van Dok (Zaandam, 1947) begon haar loopbaan als journaliste bij De Typhoon en het Noordhollands Dagblad. Ze was wethouder in Hoorn en daarna burgemeester in Diemen en Velsen. In het eerste Paarse kabinet was ze staatssecretaris van Economische Zaken. Ze eindigde haar carrière in de gemeentepolitiek als burgemeester in Vlissingen en waarnemend burgemeester in Niedorp.

Boekpresentatie Anneke van Dok op zaterdag 22 maart, inloop 15.30 uur - aanvang 16.00 uur in het Leescafé van de bibliotheek van Schagen - Markt 18, Torenstraat 1A, toegang gratis, aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl