Boekhandel Plukker 55555 640x480

Auteursbezoek Duitse bestsellerauteur Nino Haratischwili bij Plukker in Schagen

Als één van de weinige boekhandels in Nederland wordt boekhandel Plukker in Schagen bezocht door de Duitse bestseller auteur Nino Haratischwili op zaterdag 9 november vanaf 14.00 uur. Nino Haratischwili komt naar boekhandel Plukker omdat de boekverkopers van Plukker fan zijn van haar werk en haar eerste boek “Het achtste leven van Brilka” hebben verkozen tot Plukkerboek 2018.

Nino zal bij Plukker vertellen over haar laatste boek, vragen beantwoorden van haar lezers en signeren. De toegang is gratis. Inschrijven en reserveren van een gesigneerd exemplaar kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kat en de generaal is de nieuwe roman van de schrijfster van Het achtste leven (voor Brilka). Voor dit boek dook Nino Haratischwili wederom in de geschiedenis, ditmaal die van Tsjetsjenië. Het was de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja, samen met het waargebeurde verhaal over een Russische legereenheid op verlof in een afgelegen Tsjetsjeens dorp, die haar op het spoor bracht. Nino Haratischwili bezoekt Nederland en Vlaanderen van 2 tot en met 10 november.

De kat en de generaal

Tsjetsjenië 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.

Berlijn, 2016: een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug. Voor een afrekening met zijn verleden heeft hij de ‘de kat’ nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst.

Auteursbezoek Nino Haratischwili boekhandel Plukker Schagen 14.00-15.30 uur. Toegang gratis. Opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..