IMG 2280 BorderMaker

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar maanden in volle gang en de leerlingen van de Marinx in 't Veld hebben met de klas al meerdere bezoeken gebracht aan de bibliotheek in de school . Ook dit jaar zal de bibliotheek geopend zijn op maandag en donderdag van 13:00 uur tot 15:00 uur.

Alle kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en zo boeken lenen op hun eigen pas, zodat zij ook thuis kunnen lezen!

Voor alle leerlingen van de basisschool is het maken van veel leeskilometers erg belangrijk. Maar waarom?

Veel lezen draagt bij aan het verbeteren van het technisch lezen, maar ook aan het uitbreiden van de woordenschat, spelling én natuurlijk prikkelt het de fantasie.

Op school lezen de leerlingen in de klas, lezen de leerkrachten voor en worden er verschillende activiteiten rondom boeken gedaan (onder andere in samenwerking met de bibliotheek) om de leerlingen te laten merken hoe leuk lezen is!

Thuis kunt u natuurlijk ook aandacht besteden aan lezen. Een aantal tips:

- Lees zelf voor of laat uw kind voorlezen (of bijvoorbeeld om de beurt een blz.)

- Praat met elkaar over het verhaal en over boeken.

- Ga samen met uw kind naar de bibliotheek en help met het uitzoeken van een boek.

- Er zijn in de bibliotheek niet alleen leesboeken, maar ook strips, prentenboeken, zoekboeken, informatieboeken etc. Voor ieder wat wils!

- Kies een boek uit waar ook film van is gemaakt. Lees eerst samen het boek en kijk daarna de film. Wat was hetzelfde? Wat was er anders? Wat vond je leuker, het boek of de film? De bibliotheek is altijd op zoek naar meer vrijwilligers! Bent u enthousiast over boeken en lezen? Lijkt het u leuk om kinderen te helpen bij het uitzoeken van een boek? Heeft u 1x per 2 weken óf 1x per 3 weken 2 uurtjes tijd? Meld u dan aan door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan kan er altijd worden overlegd over tijden en dagen. Het zou toch fantastisch zijn om de bibliotheek vaker te kunnen openen?!