IMG 8962aa BorderMaker

Sinds 1 januari van dit jaar waren er ontwikkelingen te zien op het Winkelerzand in Winkel.

In het voorste gedeelte van het pand op nummer 72 is sinds begin van dit jaar een bedrijf gevestigd, waarvan de naam  P. Janssen Occasions groot op de voorgevel staat. Natuurlijk zijn wij nieuwsgierig en gingen even een kijkje nemen. De enthousiaste eigenaar Pierre Janssen maakte meteen tijd voor een gesprek en gaf uitleg over het bedrijf en een rondleiding door de showroom, waar prachtige jong gebruikte auto's staan te glimmen.

P. Janssen Occasions is geen doorsnee bedrijf, waar er al vele van zijn. De onderneming wil zich onderscheiden door net even luxer uitgevoerde auto's aan te bieden tegen zeer scherpe prijzen. Dit komt mede door het grote netwerk dat Pierre heeft weten op te bouwen in de loop der jaren met connecties in binnen- en buitenland. Ook gaat Pierre regelmatig op zoek voor klanten naar speciale exemplaren, die bijna nergens te verkrijgen zijn.

Het bedrijf is gestart in Heerhugowaard, maar zat daar flink achteraf en was niet goed zichtbaar.

De meeste verkoop gaat echter via Internet, dus komen de klanten uit het hele land voor de speciale wagens naar Winkel. Omdat Pierre alles alleen doet, is hij niet altijd aanwezig, daarom kan er een afspraak gemaakt worden, om de auto's te bekijken.

Deze speciale auto's staan netjes gepoetst in de showroom en worden niet zomaar voor een proefritje meegegeven, pas als een klant de auto echt wil kopen, kan er mee worden gereden. Dit is een vaste regel van het bedrijf, dat door de klanten altijd zeer goed wordt gerespecteerd. Omdat dit de specialere wagens zijn, wil iedereen er natuurlijk wel even meerijden voor de fun, maar dat is dus even niet de bedoeling.

Sinds Pierrre het bedrijf verplaatst heeft naar Winkel is de al stijgende lijn van verkopen nog groter geworden, dit is dus een goed teken voor de toekomst.

In hetzelfde pand zijn ook Garagebedrijf Mol en Autoschadebedrijf v.d. Berg te vinden, samen kunnen deze bedrijven elkaar versterken en is er een win-win situatie ontstaan.

Nieuwsgierig geworden, wat er deze week voor prachtige auto's te koop staan, of reeds verkocht zijn? Kijk dan eens op de website.