00Black Friday De aanbiedingsgekte blootgelegd 002

Black Friday onderzoek: de aanbiedingsgekte blootgelegd

Hoe een koopjesvrijdag is uitgegroeid tot dé week met de meeste en beste aanbiedingen van het jaar

26 november is het Black Friday! Koopjesjagers krijgen die dag dé kans om tientallen tot honderden euro’s te besparen. Maar moet de consument zijn hand wel op de knip houden tot deze koopjesdag? Zijn er geen andere momenten in het jaar waarop de koopjesjager betere deals kan scoren? Knibble ging op onderzoek uit en ontdekte een paar interessante feiten over Black Friday!

De gehele Black Friday week twee keer zo veel kans op korting

Het loont om de gehele week van Black Friday alert te blijven. Knibble ontdekte namelijk dat webshops met ruim twee keer zo veel aanbiedingen stunten in deze periode. Tevens zijn de kortingspercentages gedurende deze week het hoogst ten opzichte van alle andere weken, en vindt men de meeste laagste prijzen in de online winkels. De kans dat de consument een goede aanbieding spot is dus veel groter. En dat geeft een goede reden om in de Black Friday week iedere dag even de tijd te nemen om het internet af te speuren!

Maandag valt de eerste klap

Ook viel het Knibble op dat webshops op de maandag voor Black Friday, dit jaar op 22 november, al met spectaculaire prijsverlagingen stunten. Zo blijft het grote aantal bestellingen namelijk behapbaar voor zowel webshops als bezorgdiensten. Vorig jaar hadden de aanbiedingen op de maandag zelfs gemiddeld genomen de hoogste kortingspercentages. Hierdoor is Black Friday in Nederland uitgegroeid tot een koopjesweek in plaats van een koopjesdag. En de maandag en vrijdag dienen bij uitstek als hoogtijdagen!

Black Friday de voordeligste dag van het jaar

Maar Black Friday zelf blijft toch echt de uitblinker. Knibble constateerde in haar onderzoek dat de meeste aanbiedingen en laagste prijzen toch echt op Black Friday te vinden zijn. Webshops doen het grootste deel van hun assortiment op Black Friday in de aanbieding, en nieuwere producten worden voor het eerst in prijs verlaagd. Dit is de kers op de taart tijdens een week waarin talloze webshops smijten met de gemiddeld genomen hoogste kortingen van het jaar!

Week vol kansen

Kortom de deals liggen voor het oprapen tijdens de week van Black Friday. De eerste klap valt al op de maandag, wanneer webshops starten met het ruimen van hun voorraad met behulp van hoge kortingen. Tussen de webshops onderling blijft het prijsverschil groot. En tot en met Black Friday duiken er overal aantrekkelijke aanbiedingen op. Daarom houdt de verstandige koopjesjager de gehele Black Friday week het internet in de gaten. En vergelijkt hij of zij alle shopprijzen om te bepalen of een voordelige aanbieding ook daadwerkelijk de beste deal van het moment is!