IMG 6693aa BorderMaker

Rabobank doneert € 100.093, - uit Coöperatiefonds

De laatste bijeenkomst dit jaar van de commissie Coöperatiefonds was zeer succesvol voor de aanvragers van een donatie van de Rabobank. Vijftien verenigingen dienden een aanvraag in, dertien aanvragen werden toegewezen. Daarbij doneert de bank een totaalbedrag van € 100.093,-

“Wij hebben een gezonde discussie gevoerd over de aanvragen, waar we bij het ene project unaniem voor waren en bij een ander wat meer discussie hadden,” zegt commissie- en ledenraadslid Jeroen van het Kaar. “Mooi om te zien dat Rabobank Kop van Noord-Holland zoveel goede doelen in de regio ondersteunt. Niet alleen met geld maar ook met kennis en netwerk.”

Donaties in de gemeente Hollands Kroon:

• Met de toegezegde donatie van € 7.500,- wil Stichting Thuishuis Winkel een gemeenschappelijke ruimte van het Thuishuis opnieuw inrichten.

Winst Rabobank terug naar de samenleving

Rabobank Coöperatiefonds heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen?

Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.