taatdec01

Elke maand gaan wij op deze Nieuwspagina een bijzonder project van Taats Architecten & Bouwkundigen uit Nieuwe Niedorp onder de aandacht brengen.

CPO “De Tuinen”

Vier stellen, één plan, één architect en één bouwbedrijf. CPO de Tuinen in Ursem is een collectief particulier opdrachtgeverschap, die ons 4 levensloopbestendige woningen liet ontwerpen in het centrum van Ursem. Een klein West-Fries dorpje boordevol faciliteiten, gelegen aan de rand van de Schermerpolder.

Het ontwerp werd een vertaling van de kubische architectuur uit de jaren ’30 met een hedendaagse uitstraling. De twee naast elkaar gelegen kubussen zijn onderverdeeld in verschillende blokken en ieder pand telt twee woningen. Op de begane grond zijn alle faciliteiten te vinden voor de bewoners en op de eerste verdieping zijn er gastenverblijven. Binnen ieder blok an sich is een variatie aangebracht, wat zowel eenheid als verscheidenheid met zich meebrengt.

taatdec02

Bij dit project is ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van omliggende objecten, zoals creatieve erfafscheidingen en een speciaal ontworpen buitenberging. De woningen worden gebouwd van overwegend baksteen met composiet accenten. De kozijnen zijn van aluminium en alles bij elkaar zorgt voor een onderhoudsvrij geheel. Alle woningen zijn energiezuinig ontworpen, hebben een luchtwarmtepomp en een WTW (warmte terugwin) installatie. Ook hier is gedacht aan de levensloopbestendigheid.

Meer informatie over Taats Architecten & Bouwkundigen is te vinden op de website.