DSC 4662 BorderMaker

Afgelopen zondag 21 mei was Budo Yujo uitgenodigd om deel te nemen aan een fighting instaptoernooi.

Een toernooi bedoeld voor de beginnende jiu jitsuka die niet meer dan twee fighting toernooien had meegemaakt. Vanuit Budo Yujo waren er zes dappere strijders die wel een gooi naar het goud wilden doen. Een nobel streven, maar toch ietsje te hoog gegrepen. Want wat was de tegenstand zwaar! En daarnaast is fighting toch ook zwaar doordat je moet leren incasseren.

DSC 4625 BorderMaker

Maar onze kanjers leerden snel en na een verloren partij herpakten de meesten zich goed, om er de volgende partij weer met de winst vandoor te gaan. Ook zagen we tot onze verrassing dat de tips die tijdens de les werden gegeven hier met succes in praktijk gebracht werden. Hierdoor werden wij als coach ook iets minder zenuwachtig, want ook voor ons was het spannend. En aan het einde kunnen we zeggen dat we apetrots op jullie allemaal zijn! Jullie hebben het fantastisch gedaan, we hebben een hoop (kijk) plezier gehad en het waren sportieve wedstrijden.

DSC 4667 BorderMaker

En natuurlijk de resultaten: Tweede prijs voor Koen, die zich fantastisch herpakte na de eerste verloren partij tegen de nummer een Tweede prijs voor Thijs, die zich soms bijna letterlijk vastbeet in zijn tegenstander. Derde prijs voor Keano, die gewaagd was aan Thijs en qua fanatisme zeker niet onderdeed. Derde plaats voor Jorn, die de meest intimiderende tegenstander had en liet zien dat hij ontzettend gegroeid is in het jiu jitsu.

DSC 4701 BorderMaker

Derde plaats voor Gideon, die het moeilijkste te coachen was, maar verrassend goed bezig was op de mat. Vierde plaats voor Joris, die van onze leerlingen in de zwaarste poule was ingedeeld en zich moedig door twee wedstrijden heen heeft geslagen.

Allemaal geweldig gedaan en wat ons betreft gaan we volgend jaar weer!

Ciska Niemeijer

Wilt u meer informatie?

Bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Foto's: Ingezonden