colour

Op woensdag 20 december tussen 16.00 uur en 19.00 uur is de aula van het Regius College Schagen aan de Wilhelminalaan het toneel voor de achtste versie van de Colour Your World fair.

Alle leerlingen uit de vijf brugklassen van het leergebied @ccent hebben hun veelzijdige talenten ingezet om de meest diverse producten voort te brengen. Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst in z’n geheel naar een goed doel en dat is dit jaar de stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor de ongeveer 38.000 kinderen, die zijn opgevangen op sobere opvanglocaties.

Het leergebied Delta (muziek & kunst beeldend) presenteert wederom de zeer vernieuwende jungle experience, de sectie Engels zorgt voor originele kerstkaarten, het leergebied Gamma tekent voor hapjes en kerstprullaria en tijdens de lessen Nederlands hebben leerlingen tegeltjes beschilderd met verrassende en soms best wel wijze spreuken. Zoals vanouds neemt de sectie techniek het bakken van die overheerlijke poffertjes voor hun rekening en de leerlingen hebben samen met hun leermeesters – zeg maar mentoren - gezorgd voor een overvloed aan lekkere happen en hapjes uit de wereldkeuken. En natuurlijk is er muziek van diverse koortjes.

Er is een zeer divers aanbod van leuke en verrassende hebbedingen met een overeenkomst: de zeer vriendelijke prijzen. De leerlingen zijn ook verantwoordelijk voor het aankleden van de kraampjes. Het spreekt voor zich dat de aula helemaal is ingericht in de kerstsfeer.

Bij het leergebied @ccent vormt het presenteren van leerstof in wisselende samenstellingen een belangrijk onderdeel, de leerlingen zijn gedeeltelijk eigenaar van hun eigen leerproces en naast de leerlijnen ( de leerstof, die de leerlingen zich in de drie jaar eigen maken) zijn er de ontwikkellijnen, waarbij zaken als samenwerken en reflecteren centraal staan.

Kortom een bezoek aan de Colour Your World fair op woensdag 20 december tussen 16u00 en 19u00 is een mooie gelegenheid om in de kerstsfeer te geraken.

Op de ingezonden foto is een eerdere editie te zien