05 Wortel Van Waard Medium

Zondagavond 19 februari wordt een hilarische avond bij de Culturele Stichting Niedorp.

Dan treedt Gerard Wortel op met zijn liedjesprogramma “Gerard draait er niet omheen”.

Gerard Wortel draait er bepaald niet omheen. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen, tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid. Vanuit zijn éénpersoons ronddraaiend theatertje, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen.

Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalkunstenaar en zanger. Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in het publiek. De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema's, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zijn zelfspot. In zijn voorstelling zet Wortel zijn publiek graag op het verkeerde been. En dat met teksten “die er toe doen”, met een grote taaldichtheid en een zodanige snelheid dat er voor een gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen. Kortom, Gerard Wortel is een man van uitersten die er op aandoenlijke, satirische en onderhoudende wijze niet omheen draait in zijn theatertje. Wortel meemaken is hilarisch, Wortel niet meemaken is een gemis!

Wie Gerard Wortel wil meemaken kan kaarten bestellen op www.culturelestichtingniedorp.nl en na 19.00 uur op (0224) 54 21 19. Ook zijn er kaarten in de voorverkoop bij: Bloemhart in het Winkelcentrum van Niedorp en Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen.

Locatie: verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, aanvang 20.00 uur. Toegang € 10,00.

Foto: Lonneke Boots