muzieknoten1

Ze zijn jong, zien er goed uit en spelen de sterren van de hemel: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.

Samen vormden ze het Delta Piano Trio, nog maar kort geleden in 2013 in Salzburg, en zijn nu al tamelijk wereldberoemd. Het trio valt op door zijn persoonlijke klank, toewijding en jeugdig enthousiasme.

Met als doel een heel eigen plaats te veroveren in de muziekwereld heeft het Delta Piano Trio een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze met werken uit het gehele piano-trio-oeuvre, ook het eigentijdse. Sinds zijn oprichting in 2013 heeft het Delta Piano Trio veel gespeeld in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Litouwen, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. Ze behaalden prijzen op diverse concoursen. In het voorjaar van 2014 wonnen ze de eerste prijs op het Internationale S. Vainiunas Kamermuziek Concours in Vilnius, Litouwen. In 2014 won het trio een eerste prijs op het Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in Verona, Italië. In 2015 was het de Eerste Prijs (Prix Charles Hennen) tijdens de Orlando Competition en de tweede prijs in de internationale Gianni Bergamo Award Competition in Zwitserland.

Begin dit jaar speelde het trio voor het eerst in het Concertgebouw in Amsterdam en voor de komende seizoenen staan concerten gepland in China, Korea en Australië.

Komende zaterdag 1 oktober opent het trio het concertseizoen in het kerkje van Valkkoog met een heerlijk programma met Mozart, Schubert, Rachmaninoff, Haydn en... Lera Auerbach, een Russisch-Amerikaanse componist van deze tijd. Aanvang 20.15 uur.