IMG 2009aa BorderMaker

Toen op 4 november 1990 in de Roode Eenhoorn te Nieuwe Niedorp de laatste noot van het afscheidsprogramma van het Niedorps Amusement Orkest geklonken had (bij vele mensen is het NAO nog wel bekend), besloten een aantal muzikanten door te gaan in de vorm van een Salon Orkest, waaronder voormalig dirigent Jan de Leur( tweede violist), Frans van Waas eerste violist, Dirk Ruiter accordeon en Rob Leguit slagwerk, die uiteindelijk op de contrabas is gaan spelen, omdat er eigenlijk in een salonorkest geen plaats voor slagwerk is.

IMG 2024aa BorderMaker

Er werd een pianist Ton Dekker en een celliste Martine Olie gevonden, en het orkest was compleet en werd in augustus/ september 1991 begonnen met de eerste repetities in het voormalig bejaarden tehuis, later wijksteunpunt de Vijverhof.

Er heeft in de loop van de tijd wat wisseling plaats gevonden van muzikanten, maar er zijn nog steeds mensen van het eerste uur. Nadat er in 2014 een aantal leden weg vielen heeft het orkest bijna anderhalf jaar stil gelegen.

IMG 2026aa BorderMaker

Na een zoektocht naar nieuwe muzikanten, zijn wij gelukkig weer compleet en wordt er weer gerepeteerd ten huize van Rob Leguit en kunnen wij het 25 jarig bestaan van dit orkest volmaken. Het repertoire is zeer divers, wij kunnen putten uit een enorm muziek archief wat het NAO heeft nagelaten en er zijn ook werken door mede muzikanten in gebracht. Veel operette melodieën, tango’s, walsen en karakterstukken, maar ook moderne stukken gaan wij niet uit de weg.

De leden komen bijna allemaal van buiten onze woonplaats, men komt uit Alkmaar, Den Helder, Oudesluis, Schagen en Hoorn en hebben een gezamenlijke passie om gezellig muziek met elkaar te maken.

Bezetting:

1e Viool: Willem Becking

2e Viool: Elly Greuter

Fluit: Bertha Onken

Cello: Marquerite Schouten

Contrabas: Rob Leguit

Piano: Peter Vader

Meer informatie over het orkest is te verkrijgen bij Rob Leguit via telefoonnummerl:0226-411515 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.