IMG 0442 BorderMaker

16 april 2016 - Bruut! met Wilfried de Jong én Nico Dijkshoorn

Het idee achter de concerten in de Jazzkerk Aartswoud is dat de ontmoeting van gerenommeerde jazzformaties met een acteur, journalist, cabaretier, schrijver of andere muzikant resulteert in een avond die uniek is en altijd maar één keer wordt uitgevoerd.

De afgelopen jaren waren onder andere te gast: Kees van Kooten en The Ploctones, Benjamin Herman & Remco Campert, Francien van Tuinen en Leon Verdonschot, Nico Dijkshoorn en Krupa & The Genes, Zuco 103 en Michel van Egmond en Louis van Dijk met Ernst Glerum en Han Bennink.

De jonge-honden-band Bruut! timmert hard aan de weg in Nederland en ver daar buiten. In Burkina Fasso, Spanje, Suriname, De Wereld Draait Door, Ierland, Frankrijk, Japan, Engeland, België, Zuid Afrika, Polen en Turkije waren ze al, maar in Aartswoud waren ze nog nooit.

Hun laatste cd “Mad Pack’ werd vorig jaar genomineerd voor een Edison Award en vanaf september 2016 touren ze met Wilfried de Jong langs de Nederlandse theaters.

Wilfried de Jong is naast theatermaker, wielerfreak, columnist, DJ, presentator van Met Het Oog Op Morgen, Feyenoord fan, jazz aficionado ook bekend als presentator van VPRO Zomergasten.

Nico Dijkshoorn speelt gitaar, is helemaal gek van James Brown, neemt geen blad voor de mond, is schrijver van columns, gedichten, verhalen en van de romans 'De tranen van Kuif den Dolder' en 'Nooit ziek geweest'. Zijn boek, 'Dijkshoorn kijkt kunst' werd een grote bestseller en 'Klaas' is volkomen uniek. Nico Dijkshoorn is de ongrijpbaarste schrijver van Nederland en natuurlijk de huisdichter van De Wereld Draait Door.

Maarten Hogenhuis – altsax

Folkert Oosterbeek – Hammond B3 orgel

Thomas Rolff – contrabas

Felix Schlarmann - drums

Bruut!: www.bruutmusic.com

Aanvang: 20:30 uur

Kerk open: 19:30 uur

Entree: €20,00

€1,50 per verkochte kaart komt ten goede aan de Stichting Kerkgebouw Aartswoud voor het onderhoud van de kerk.

Voor meer info; www.jazzkerkaartswoud.nl of 0229-841789