heerhugopubliek15 118

Mr. Polska is toegevoegd aan de line-up van het Mega Piraten Festijn in Heerhugowaard.

De rapper treedt daar op zaterdag 23 april op samen met diverse grote namen uit de Nederlandstalige muziekwereld als Jannes, Frans Duijts, Wolter Kroes, Gebroeders Ko en Thomas Berge. De evenemententent zal verrijzen op het Strand van Luna. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

“Elk MPF heeft zijn eigen karakter”, stelt Eddie Mensink, namens de organisatie van het MPF. “Vanuit Heerhugowaard bereikten ons geluiden dat het leuk zou zijn als er ook een artiest zou staan die zich wat meer op de jeugd richt. Met Mr. Polska willen we het jongere deel van het publiek iets eigentijds bieden. Even een stukje hiphop/dance tussen de Nederlandstalige muziek door. Verandering van spijs doet eten. En het werkt heel goed, dat hebben we ook op andere feesten gezien. Zo hebben we in het verleden ook al Kraantje Pappie en Gers Pardoel gehad. Geen enkel probleem, kan allemaal!” Dominik Wlodzimierz Groot, oftewel rapper Mr. Polska, werd geboren als zoon van Poolse ouders. Toen hij 3 jaar oud was, scheidden zijn ouders en emigreerde hij met zijn moeder naar Nederland om daar een nieuw leven te beginnen. Zijn moeder trouwde met een Nederlandse man en zo kwam Mr. Polska aan zijn Nederlandse achternaam (‘Groot’). Hij groeide op in Utrecht, maar kwam ook nog ieder weekend in Polen dankzij het werk van zijn moeder, die stewardess was. In 2010 rondde Mr. Polska zijn opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht af. In datzelfde jaar stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Hij won niet, maar ontving in 2010 wel een StateMagazine Rookie of the Year award. De klein grote man rijgt sinds zijn State Award de successen aaneen. Hij twitterde zichzelf naar het podium van de TMF Awards, hij scoorde de clubhit Vinger op de Klitter, deed voorprogramma’s van Lil B en House of Pain en bracht in maart 2012 zijn debuutalbum uit. Dat jaar stond hij op het 3VOOR12-podium van Noorderslag en gedurende het Europees Kampioenschap voetbal in 2012 maakte hij iedere avond achtergrondreportages in Polen voor het programma Sportzomer op Radio 1.

Sindsdien volgen de successen elkaar in een sneltreinvaart op. Hij scoorde enorme hits met de singles Krokobil en Hausa Wausa en in 2013 deed Mr. Polska dit succes nog eens even dunnetjes over met zijn single Vlammen. Met meer dan honderd shows per jaar is hij inmiddels een graag geziene gast op de grotere Nederlandse festivals, in vrijwel alle discotheken in Nederland en aan de kusten van alle badplaatsen in Europa. Bovendien nam hij ook deel aan het populaire tv-programma Expeditie Robinson. In 2015 volgde zijn tweede album $NOLLER, waarop hij samenwerkte met onder andere Frans Duijts en Ronnie Flex. Inmiddels is Mr. Polska het vlaggenschip van het hiphoplabel Nouveau Riche Music. De toekomst? Hard werken! Dat is het credo van Mr. Polska. Hij staat daarmee symbool voor alle Oostblokkers in het Westen en nee, Mr. Polska schaamt zich niet voor zijn Poolse afkomst. Hij is juist trots, neemt zichzelf niet te serieus en beschouwt iedere dag als zijn verjaardag. Kortom, het leven is een feestje en met dat enthousiasme wordt zijn movement iedere dag groter.

MPF

Het Mega Piraten Festijn begon zo’n dertien jaar geleden als eenmalig festival in Lemelerveld, maar organisator Eddie Mensink zag al snel meer potentie voor de formule. En hij had gelijk. Inmiddels staan er al meer dan honderd MPF’s door heel Nederland op de teller. “Het draait allemaal om laagdrempeligheid, gezelligheid en bekende liedjes”, stelt Mensink. “Het publiek wil mee kunnen zingen. En dat gebeurt ook. En hoe! Ik neem elk festival een kijkje bij het podium. Horen en zien vergaat je! We noemen het MPF niet voor niets het Meezingfeest van het jaar. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Jannes, Mr. Polska, Frans Duijts, Gebroeders Ko, Ancora, Roy Donders, Thomas Berge, Wolter Kroes, Koos Alberts, Peter Beense, Sieneke, Helemaal Hollands, Bonnie St. Claire, Edwin van Hoevelaak, Stad en Land, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Vinzzent, Marianne Weber, John de Bever, Jacques Herb, Frank van Etten, Lesley Williams, Belinda, Alex, Stef Ekkel, Rene Eshuijs, Gino Graus en Kimberley.

Voorverkoop

Kaarten à 22,50 euro (exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Evers in Heerhugowaard, Boekhandel Thomas in Bergen en De Schrijverij in Heiloo. Daarnaast zijn ze te koop bij alle vestigingen van Primera en kunt u ook kaarten reserveren via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein op het Strand van Luna is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint iets voor 20.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.

Foto: Ingezonden