Foto Dorcas Fietsdag 2013 1

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei aanstaande, organiseren wij de jaarlijkse Dorcas Fietsdag voor de 11e keer.

Er is weer een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer 30 km langs karakteristieke dorpjes in Westfriesland.. De tocht voert onder andere door de dorpen Oudkarspel, Waarland, ’t Veld, Zijdewind, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp en Heerhugowaard-de Noord.. Zoals u van ons gewend bent wordt de fietstocht gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek.

Dit jaar bezoeken we het onlangs geheel vernieuwde bedrijf van de Firma Boekel In- en Export in Oudkarspel en de Korenmolen de Hoop in Oude Niedorp. U kunt daar op uw gemak rondkijken of deelnemen aan een rondleiding. Bij Boekel In- en Export worden vollegronds groenten, voornamelijk geteeld in Noord Holland, verwerkt en verpakt voor supermarkten in binnen- en buitenland. Korenmolen de Hoop uit Oude Niedorp is omstreeks 1641 gebouwd. De laatste molenaarsfamilie, de familie Slijboom, verliet de molen in 1961. De molen wordt sindsdien door vrijwilligers onderhouden.

Opstapplaatsen zijn:

Waarland: “de Boereplaats”, Jonkerstraat 31

Heerhugowaard de Noord: Snack-eethuis “Hugo”, Middenweg 554

Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173

Oudkarspel: Boekel In- en Export, Berrie 1 (Bedrijventerrein Breekland).

Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur.

Deelname kost € 7,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee.

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen in Arusha, Tanzania. Sinds 2003 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat Dorcas zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden.

De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 30 op eigen benen. Ze hebben hun studie afgerond en hebben een baan gevonden. Drie kinderen studeren nog aan de universiteit, vier kinderen bezoeken de middelbare school en twee kinderen zitten op een technische school. Voor meer informatie over Dorcas kunt U terecht op de website van Dorcas: www.dorcas.nl