IMG 2022aa BorderMaker

Vrijdag vond de openingswandeling plaats van het Wandelnetwerk Noord-Holland.

De afgelopen weken zijn er overal op de routes paaltjes geplaatst met wegwijzers en ook zijn er verschillende borden met plattegronden neergezet, om het voor de wandelaars duidelijk te maken, waar ze zich bevinden.

Het gezelschap van ruim zestig personen verzamelde zich in café Beentjes te Winkel, waar iedereen werd getracteerd op koffie met iets lekkers.

IMG 2008aa BorderMaker

Om de opening enige kracht bij te zetten waren de portefeuillehoudende Wethouders uit Hollands Kroon, Schagen en Den Helder uitgenodigd. Gedeputeerde Jaap Bond zorgde met zijn aanwezigheid samen met de Wethouders voor een mooi viertal, dat de openingshandeling ging verrichten bij de plattegrond, op een steenworp afstand van de verzamelplaats.

In zijn openingswoord stelde de heer Bond, dat bewegen goed voor de gezondheid is en dat daarom het wandelnetwerk nog steeds wordt uitgebreid.

IMG 2044aa BorderMaker

Na de openingshandeling ging het gezelschap op pad, om de zeven kilometer lange Trambaanroute te lopen, waarbij verschillende grasdijken in de omgeving werden aangedaan.

Vanuit de gehele Provincie waren er mensen naar Winkel gekomen, om de openingswandeling mee te lopen.