CPO taats 1 BorderMaker

CPO “De Tuinen”

CPO "De Tuinen" in Ursem betreft een collectief particulier opdrachtgeverschap waar vier stellen en een bouwbedrijf samenwerkten met Taats Architecten & Bouwkundigen voor de bouw van vier levensloopbestendige woningen in het centrum van Ursem.

CPO taats 0 BorderMaker

Het ontwerp combineert kubische architectuur uit de jaren '30 met een eigentijdse uitstraling. De twee naast elkaar gelegen kubussen zijn onderverdeeld in verschillende blokken met twee woningen per pand. Op de begane grond bevinden zich faciliteiten voor bewoners, terwijl de eerste verdieping gastenverblijven heeft.

CPO taats 2 BorderMaker

Er is variatie binnen elk blok, wat een balans tussen eenheid en diversiteit creëert. Het project omvat ook aandacht voor omliggende objecten, zoals creatieve erfafscheidingen en speciaal ontworpen buitenbergingen.

De woningen worden voornamelijk gebouwd van baksteen met composiet accenten, aluminium kozijnen, en zijn ontworpen voor energiezuinigheid met een luchtwarmtepomp en een WTW-installatie. Het geheel is onderhoudsvrij en levensloopbestendig.

Meer informatie en foto’s van dit collectief particulier opdrachtgeverschap zijn te vinden op de website van Taats.