TAVposters Cross Snert2016cccc

Na een intensieve voorbereiding stond op zondag 11 december de snertloop van TAV’80 weer op het menu.

Met ca 120 deelnemers aan de start was het gezellig druk op het terrein van sportpark VZV ( voorheen de Kogge). Na een nacht met veel regen scheen er tijdens de start een waterig zonnetje, prima weer dus voor de twee afstanden die werden gelopen, 11 km en 16,1 km. Vooraf was het parcours door de organisatie nog nagelopen en lag er daarom uitstekend bij. Onderweg werd zelfs een thee-/fruitpost bemand door 3 vrijwilligsters. Om 10.30 uur klonk het startschot op de Rijdersstraat en net als vorig jaar lag de finish op het terrein van de firma Leegwater, onder de boog van Bovag.

Op de 11 km kwam Joyce Mol uit Zijdewind als snelste dame binnen in een tijd van 47.43. Bijna twee minuten sneller dan de snelste dame in 2015. Bij de heren werd de snelste tijd op de 11 km wederom gelopen door Folkert Brolsma uit Bergen in een tijd van 43:24 die daarmee ruim twee minuten sneller was dan zijn tijd in 2015. Op de 16,1 km ( de tien Engelse mijlen) was Nienke van Haaster uit Alkmaar de snelste dame in een tijd van 1:12:18.

Bij de heren werd de 16,1 km met ruime voorsprong gewonnen door Pip Tesselaar uit Heerhugowaard in een zeer snelle tijd van 58.54. Hiermee was hij de enige man die binnen het uur is gefinisht.

Alle overige uitslagen zijn te vinden op de website van TAV’80: www.tav80.nl

Alle deelnemers kregen na afloop een heerlijk portie verse snert van Slagerij Broersen uit ’t Veld. En de winnaars in elke categorie gingen daarnaast ook nog met een heerlijk kerstbrood van bakker Beemsterboer naar huis.

Het bestuur van TAV’80 dankt hierbij alle vrijwilligers, EHBO mensen, motorrijders, de Firma Leegwater en het kantine personeel van het sportpark voor hun medewerking aan dit geslaagde evenement.

TAV’80 wenst iedereen een fijne Kerst en een voorspoedig 2017.