IMG 0288aa

De meiden van JUMBO Niedorp DB zijn 25 mei kampioen veldhandbal in de 1e klasse NW-NH 1A geworden.

De eerste helft in het najaar waren de meiden ongeslagen lijstaanvoerders. Na de zaalcompetitie begonnen de meiden wat moeilijker, tegen JHC werd nipt 12-11 gewonnen, tegen Geel Zwart bleef het op 22-22 steken. Afgelopen weekeinde werd er zelfs verloren van DSO met 14-15. En woensdagavond werd de wedstrijd tegen de grootste opponent VVW aangegaan.

De wedstrijd ging gelijk op, beide teams hielden hun verdediging goed dicht, de rust werd bereikt met 6-6. De 2e helft had JUMBO Niedorp overwicht, liep uit naar 10-7. VVW kwam knap terug naar 10-9, maar kwam daarna niet meer door de verdedigende muur van JUMBO Niedorp heen, terwijl JUMBO Niedorp toch nog kansen wist te benutten, met 14-9 als eindstand. Hierdoor is JUMBO Niedorp niet meer in te halen voor de concurrenten en kampioen. Als beloning hebben de meiden (Linda Metzelaar, Charel Poland, Floor Klaver, Laura Spaansen, Bo Wagenaar, Gwyneth Root, Sabine van Leeuwen, Quinty Wagenaar,Kes van Leeuwen, Pien Ruiter en Jasmijn Konrad) deelname aan de allerlaatste NK veldhandbal in Schiedam, op zaterdag 18 juni, afgedwongen; een héél knappe prestatie!