IMG 0093

Dit weekeinde werd voor de 25e keer het internationale handbaltoernooi om de Jupiter Cup in Franeker gehouden.

HV Niedorp was vertegenwoordigd met de het team van de B’s en de C’s. HV Niedorp C1 (Ilse Pol, Nikki van Mechelen, Rox Pronk, Noor Ruiter, Isa Konrad, Jasmijn Konrad, Suus Klaver, Jet Kamp, Charel Poland, Nadine Stedehouder, Puck Wagenaar), was ingedeeld met Huissen, Tonegido en Verburch, en speelden een dubbele competitie. De wedstrijdzaterdag tegen Huissen werd niet zonder slag of stoot gewonnen, HV Niedorp won met 9-7. De 2e wedstrijd tegen Tonegido werd vrij eenvoudig gewonnen met 13-9. De 3e wedstrijd tegen Verburch was in het begin heel spannend, maar werd gewonnen met 8-4. Zondag begon weer tegen Huissen en werd gewonnen met 7-4. De 2e wedstrijd tegen Tonegido werd met heel goed spel gewonnen met 13-3. Verburch had onderhand met grote cijfers van Huissen gewonnen, daarom werd de laatste wedstrijd, tegen Verburch, een echte finale. HV Niedorp mocht slechts met 2 doelpunten verschil verliezen om kampioen te worden.

IMG 0080

Helaas stond de keeper van Verburch te vaak in de weg en werd er met 1-6 verloren. Een 2e plaats, en dat mag gewoon heel knap genoemd worden. JUMBO Niedorp B1 (Linda Metzelaar, Charel Poland, Floor Klaver, Laura Spaansen, Bo Wagenaar, Sabine van Leeuwen, Quinty Wagenaar, Gwyneth Root, Kes van Leeuwen, Pien Ruiter, Jasmijn Konrad) was in de poule ingedeeld met Nieuwegein, Jupiter’76, ZAP en DSO. De eerste wedstrijd zaterdag was direct tegen de koploper van de landelijke competitie, waar JUMBO Niedorp B1 zelf 4e staat: Nieuwegein. Het was een héél spannende wedstrijd, waar de beide defensies de wedstrijd bepaalden, er werd nauwelijks gescoord, maar Nieuwegein trok aan het langste eind: 3-5. Hierdoor was de kans om de grote finale te spelen helaas direct nagenoeg verkeken. De 2e wedstrijd tegen Jupiter’76 werd eenvoudig met 13-2 gewonnen. Zondag was de 3e wedstrijd tegen ZAP. ZAP hield de eerste 8 minuten redelijk stand, maar JUMBO Niedorp B1 was veel sterker: 16-6. De 4e wedstrijd werd gespeeld tegen DSO. De verdediging stond als een huis, maar DSO gaf ook niet teveel weg,

IMG 0085

JUMBO Niedorp B1 won met 7-2. Omdat Nieuwegein geen steek had laten vallen, door ternauwernood met 9-8 van DSO te winnen, mocht JUMBO Niedorp B1 om de 3e/4e plaats spelen, tegen Westandia. JUMBO Niedorp B1 de score ging de hele wedstrijd gelijk op, JUMBO Niedorp B1 pakte steeds de voorsprong. Met nog 3 minuten te spelen stond JUMBO Niedorp B1 met 8-6 voor. Maar door tijdstraffen kon Westlandia in de laatste seconde tóch langszij komen. Eindstand 8-8. Hierdoor moesten er strafworpen genomen worden. De sfeer de zaal was, zoals gedurende het hele toernooi, fantastisch. Vooral door de vele meegereisde supporters, die met drums en toeters onze teams aanmoedigden. Ook gesteund door de heren van onze buren van VZV. Laura scoorde de eerste strafworp, Linda stopte de strafworp van Westlandia. Vervolgens scoorden Gwyneth en Jasmijn de strafworpen, en Linda stopte ook de laatste 2 strafworpen: JUMBO Niedorp B1 had de 3e prijs bemachtigd!

Foto's: Ingezonden

IMG 0087

IMG 0089