Rolstoeltennis Custom

Sportservice Schagen en Sport Is Leven hebben van de Ronde Tafel Schagen, Rotary Schagen en de Heeren van Scaghen vier nieuwe sportrolstoelen in beheer gekregen.

Tijdens de jaarlijkse straatgolfdag in Schagen is dit door deze drie organisaties fantastisch bij elkaar ‘gegolfd’.

Met dank aan deze prachtige bijdrage hebben Sportservice Schagen en Sport Is Leven hun sport- en de speluitleen kunnen uitbreiden. De sportrolstoelen zijn allemaal verschillend van formaat en kunnen tegen een minimale vergoeding gehuurd worden door (toekomstige) rolstoelsporters. De sporters kunnen vervolgens kennis te maken met een rolstoelsport zoals bijv. rolstoeltennis, rolstoeldans, rolstoelbasketbal, rolstoelbadminton, fitness etc. Wilt u een sport uitproberen maar bent u zelf niet in het bezit van een sportrolstoel, dan kunt u tegen een minimale vergoeding een rolstoel huren via Sportservice Schagen en Sport Is Leven. U hoeft er dus niet direct één aan te vragen bij de gemeente maar krijgt de stoel in bruikleen. ‘Wij zijn uiteraard ontzettend blij met de sportrolstoelen en hopen in de toekomst veel mensen te kunnen voorzien van dit sporthulpmiddel’.

Zijn er bij uw vereniging plannen om een beweegactiviteit voor mensen in een rolstoel te starten, dan kan de vereniging daarbij ondersteund worden door Sportservice Schagen. Voor meer informatie over de sportrolstoelen of over aangepast sporten, kunt u terecht bij de regiomedewerker aangepast sporten, Iris van Paridon. Telefoon 0223 68 47 26, 0224 21 47 74 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Henk Koster