imgExpressChromeApp-20150628-0621-640x426-Q85-AE1-IMG 7520

Dit weekeinde werd het NK beachhandbal in Biddinghuizen gehouden.

Voor de D’s werd het gehele toernooi op zaterdag gehouden, op het zonovergoten Flevostrand. HV Niedorp D1 (Suus Klaver, Jet Kamp Noor Ruiter, Rox Pronk, Nikki van Mechelen, Nadine Stedehouder, Isa Konrad en Puck Wagenaar) is, door, net als in de afgelopen 5 kwalificatietoernooien, alle sets en wedstrijden te winnen, Nederlands Kampioen Dames D-jeugd geworden. In de poulefase was de eerste tegenstander Combinatie’64 (Twello).

IMG 7516 Custom

De spelende keeper was bijna onhoudbaar maar Niedorp had in de verdediging een passend antwoord. Hierdoor werd in de 1e set het verschil in de laatste minuut gemaakt: 12-8). In de 2e set hield de verdediging goed stand en de aanval scoorde lekker door: 15-5, 2-0 winst. De 2e wedstrijd tegen HV Grol was vrij eenvoudig 19-7 en 10-20, weer 2-0 winst. De 3e wedstrijd tegen Achilles (Apeldoorn). Doordat de aanval het zichzelf moeilijk maakte door te veel te missen, maar door de goede verdediging werd de 1e set 9-5 voor Niedorp. Maar de 2e helft ontwaakte de aanval en hield Achilles geen stand, 21-7. In de kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule: Borhave. Fysiek flinke tegenstanders, maar de eerste set maakte HV Niedorp het verschil door de keepers te laten scoren en pirouettes te maken, 22-13.

IMG 7534 Custom

Borhave gooide het roer om en bracht Niedorp toch in de problemen in de 2e set, 13-13. Omdat er altijd een winnaar in de set moet zijn werd er om de Golden Goal gespeeld. Eerst werd een aanval van Niedorp afgeslagen, vervolgens stuitte Borhave op de Niedorpse verdediging, en maakte Niedorp het degelijk af, 2-0 winst en de finale was bereikt.

IMG 7561 Custom

De finale kwamen we Combinatie’64 weer tegen, die de mede-favoriet Voorwaarts in de andere kruisfinale wist weten te verslaan. Eerst mochten beide team oplopen en elkaar begroeten op het centre court, waar de tribunes vol zaten en de mensen rijen dik achter de doelen stonden. Weer was de spelende keeper het grootste gevaar, maar Nikki, Noor en Rox hielden zich, samen met de keepers Suus en Jet, in de verdediging goed staande. Het ging de gehele wedstrijd helemaal gelijk op, Nadine, Isa en Puck bleven ook lekker door scoren, Niedorp bleef steeds 1, 2 of 3 punten voor.

IMG 7522 Custom

De eerste set werd met 19-16 gewonnen. Combinatie’64 moesten de 2e set winnen om er nog shoot outs uit te slepen en zetten daar ook vol op in. Maar met 4,5 wedstrijden in de benen, door het rulle zand, werd het voor beide teams zwaar. Met nog 1 minuut te gaan en 9-9 op het bord, was de spanning te snijden. Combinatie’64 stopte een aanval onreglementair en Puck scoorde de toegekende penalty koelbloedig. Combinatie had nog 1 aanval om gelijk te komen, als ze een 2 punter scoorden. De keeper sprong weer hoog boven de Niedorpse verdediging uit in een uiterste poging, maar Jet stopte de bal, tijd, set af, 2-0 voor Niedorp en Nederlands Kampioen dames D-jeugd.