image1-1 1 Custom

Twee bekers voor HV Niedorp mee uit Oosterhout.

Dit weekeinde is voor HV Niedorp de Beachhandbaltoer 2015 van start gegaan, met het OHC toernooi in Oosterhout. Op dit toernooi zijn relatief veel NK kwalificatie punten te behalen, dus een belangrijk toernooi! We waren met de D en C jeugd vertegenwoordigd.

image1-1 3 Custom

Voor de D’s was het wel even wennen voor de meiden om weer eens in een toernooi te spelen, na de mooie 2e plaats op het NK in 2014. Maar het was duidelijk dat de vele trainingsuren op ons beachhandbalveld hun vruchten direct afwierpen. De meiden speelden zoals ze afgelopen jaar geëindigd waren, gedisciplineerd en doeltreffend. De D’s begonnen met een 2-0 overwinning op MHV, die hoog in de NHV ranking staat, dat was een mooi begin. Daarna werd met de gastdames van OHC afgerekend, ook weer 2-0. Ook waren we, letterlijk en figuurlijk een matje te groot voor Internos 2, ook weer 2-0. De laatste wedstrijd werd ook weer 2-0 gewonnen ban Internos 1. HV Niedorp mocht ongeslagen, en zonder set verlies de beker in ontvangst nemen, en natuurlijk de NK kwalificatiepunten!

image1-1 6 Custom

De C’s hebben als 3-voudig Nederlands kampioen sowieso al behoorlijke druk op zich, de tegenstanders zijn altijd extra gemotiveerd om te proberen de titelhouder te verslaan. We mochten eerst aantreden tegen OHC, maar ook onze C’s waren te sterk voor de gastdames. Daarna United Breda 2. Dat werd al wat moeilijker, maar een duidelijke 2-0 overwinning. De volgende tegenstander was DSS, die er nadrukkelijk op gebrand waren om de punten af te snoepen. De eerste set werd gewonnen, maar de 2e set konden we niet winnen. De wedstrijd moest beslist worden met shoot-outs. Onze meiden schroomden zich niet om voor de dubbeltellers te gaan, door met pirouettes te scoren, pakten we de wedstrijd. De Finale was bereikt. In de finale kwamen we onze buren uit’t Veld, VZVC1 tegen De eerste set van de finale kwamen we op voorsprong, door een paar pirouettes, maar VZV bleef gestaag doorscoren met 1 punters. Bij HV Niedorp lukt het even niet en keken we met nog 3 minuten te gaan tegen een 5-9 achterstand aan. We gingen vol voor de 2 punters en door een penalty en 2 pirouettes wonnen we de 1e set. De 2e set het zelfd beeld, HV Niedorp de 2 punters, VZV de 1 punters. Doordat we een paar keer misten kon VZV de 2e set winnen, de finale moest dus ook met shoot-outs beslist worden. Doordat HV Niedorp de pirouettes beter beheersten wonnen we de shoot-outs met 8-2. De beker mocht dus ook bij de C’s mee naar Nieuwe Niedorp.

Voor wie nieuwsgierig is geworden wat beachhandbal nu precies is? Het enige toernooi in de buurt is aanstaand weekend Zondag 24 mei 2015 in Bergen (http://berdos.nl/pinkstertoernooi ). Ook HV Niedorp is hier weer met de D’s, C’s, B’s en A’s aanwezig! Kom ook eens kijken?

Foto's: Ingezonden