P1070459 640x480

Op woensdag 11 maart zal in het Zwembad Den Krieck te Breezand alweer het vierde schoolzwem-kampioenschap van de gemeente Hollands Kroon worden gehouden.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het Organisatiecomité SZKHK in samenwerking met zwemvereniging Oude Veer uit Anna Paulowna , Zwembad Den Krieck en Sportservice Schagen. Alle basisscholen uit de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen.

Dit kampioenschap is namelijk bestemd voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen deelnemen met een team van 6 kinderen. Een team bestaat uit 2 kinderen van groep 3/4, 2 kinderen van groep 5/6 en 2 kinderen van groep 7/8. Voor de eerste 3 kinderen per groep zijn er medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon. De inschrijving is geheel gratis en alle deelnemende kinderen ontvangen niet alleen een diploma maar ook een leuke herinnering.

De kinderen zwemmen resp. 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle 6 kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag. Vorig jaar stonden er maar liefst 140 kinderen aan de start en was het uiteindelijk de Sint Antoniusschool uit Nieuwe Niedorp die de titel wist te veroveren.

Dus voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Hollands Kroon zouden wij willen zeggen, zorg voor een gezellig en sterk team van je school zodat je deze beker mee naar huis kan nemen. Elke school kan haar team(s) aanmelden per email naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder de vermelding Inschrijving schoolzwem-kampioenschappen.

Foto: Ingezonden