IMG 5873-BorderMaker

Terwijl de schaatsliefhebbers nog steeds hopen dat de eerste door IJs en Volksvermaak georganiseerde Koôltocht op de schaats zal plaatsvinden in februari, is het nu toch al tijd om na te denken over deelname aan de triathlon van Nieuwe Niedorp.

Traditiegetrouw zal het startschot voor dit evenement weer gelost worden op de eerste woensdag van juli om 19.30 uur. De voorgaande jaren opende de inschrijving telkens op 1 februari om middernacht. Door de grote populariteit van de “achtste van Nierup” en ook het gelijktijdig openen van de inschrijving van andere triathlons liepen de servers van de Nederlandse Triathlon Bond compleet vast.

Hierop heeft het Niedorper triathloncomité gevraagd om de inschrijfprocedure te veranderen. Er is een nieuw systeem gebouwd en vanaf dit jaar is het alleen nog maar mogelijk om in te schrijven via de website van de organisatie en dus niet meer via de website van de NTB.

Nieuw dit jaar is dat er direct betaald dient te worden met Ideal. Hou de bankpas dus in de aanslag en zorg voor voldoende saldo op de rekening. Ook dit jaar is het weer de verwachting dat de startlijst heel snel volgeboekt is. Op 20 februari om exact 20.00 uur kunnen individuele en triodeelnemers gaan inschrijven. Schrijf dit in de agenda! Het zou mooi zijn als alle lokale favorieten weer aan de start zouden verschijnen.

Zouden John, Annemiek en Melissa Konijn weer een familievete uitvechten? Zijn de ouders sneller dan de dochter? Roos Klaver won de vorige editie een minuut gratis winkelen bij Jumbo. Wij nemen aan dat zij dit jaar weer in de herkansing gaat. Natuurlijk zal Talisa van der Fluit gaan proberen om de triathlon weer op haar naam te schrijven. Lokale agrariërs Andre Kamp en Jan Groot blazen altijd op de dinsdag voor de triathlon het stof van hun racefiets om op de woensdag volledig geprepareerd aan de start te verschijnen. Ook zij zullen op 20 februari precies om 20.00 uur achter de computer zitten! Noteer deze datum in de agenda en doe ook mee.

Met sportieve groet,

Triathloncomité Nieuwe Niedorp