IMG 0687aa BorderMakerbbb

Enquête over het nieuw te realiseren Sportcomplex

Eind maart/begin april hebben 388 mensen de moeite genomen de enquête van de Stichting Toekomstbestendig Sportcomplex in te vullen over de behoefte om te komen tot een nieuw gezamenlijk sportcomplex voor de dorpskern Nieuwe-Niedorp/Winkel en omgeving. Van hen kwam 88,4% uit deze kern, de overige uit de omringende dorpen.

Een belangrijke vraag in de enquête was of men naast het huidige aanbod nog andere behoeften zou hebben, waarbij ook andere onderwerpen dan sport betrokken konden worden. Hierop is uiteenlopend geantwoord. Zo zijn bijvoorbeeld genoemd: bewegen voor ouderen, padel, wandelen, G-sport en fitness, maar ook oefenruimte voor muziekactiviteiten en een gezellige kantine met eventueel daaraan gekoppeld een restaurant. Men ziet dus kansen voor nieuwe activiteiten binnen een mogelijk sportcomplex.

Verheugend is dat meer dan 100 mensen hebben aangegeven op de een of andere manier bij te willen dragen aan de totstandkoming van het nieuwe complex.

Er zijn ook aandachtspunten naar voren gekomen. Bijvoorbeeld dat de betaalbaarheid van de sport- en de welzijnsvoorzieningen in het nieuwe complex een randvoorwaarde is. Ook de duurzaamheid van de locatie is genoemd. Tot slot moet het complex goed en veilig bereikbaar zijn, zonder overlast van licht en geluid voor de omwonenden.

Zoals in de enquête is aangegeven worden de resultaten van de enquête meegenomen in het onderzoek naar de wensen voor een nieuw sportcomplex.

De regiegroep