IMG 4937 640x480

De beachhandbaltoer van HV Niedorp is in volle gang, na het toernooi van 17 mei in Oosterhout, gingen we afgelopen zaterdag 24 mei naar Rolde in Drenthe.

Met 19 meiden van C1, D1 en D2 en mooi zonnig beachhandbalweer gingen we dit toernooi, op een grote open plek, middenin het bos spelen, een prachtige locatie!

De meiden van C1: Linda Metzelaar, Gwyneth Root, Floor Klaver, Pien Ruiter, Sabine van Leeuwen, Laura Spaansen, Bo Wagenaar en Quinty Wagenaar.

C1 speelde de poulewedstrijden tegen Kwiek en SVBO, ondanks de behoorlijke tegenstand werden beide wedstrijden gewonnen. In de kruisfinales werd E&O na shootouts verslagen en stonden we in de finale tegen de gastvrouwen van Unitas. De 1e set werd verloren en de 2e set gewonnen. De shootouts brachten ook geen winnaar, er werden door beide team meerdere pirouettes gemaakt, wat zeer gewaardeerd werd door de organisatie. Uiteindelijk trok Unitas aan het langste eind en werden we 2e.

De meiden van D1: Ilse Pol, Charel Poland, Nadine Stedehouder, Jasmijn Konrad, Kes van Leeuwen en Isa Konrad.

D1 speelde de poulewedstrijden tegen SVBO 1, SVBO 3, Aeolus en HVC. Deze werden allemaal gewonnen, maar de wedstrijd tegen Aeolus bracht pas een beslissing na shootouts. Daarna werd direct de finale gespeeld tegen E&O; deze werd ook eenvoudig gewonnen. De eerste plaats was binnen!!

IMG 4931 640x480

De meiden van D2: Suus Klaver, Jet Kamp, Noortje Ruiter, Linda Klein, Puck Wagenaar, Rox Pronk en Nikki van Mechelen.

D2 speelde de poulewedstrijden tegen Units, Wapse, SVBO 2 en E&O. De meiden speelden goed hun spel en scoorden er lustig op los. Behalve de wedstrijd tegen E&O (de latere tegenstander in de finale tegen D1) konden we niet winnen door een eigenaardige actie van de begeleiding van E&O, maar de andere 3 wedstrijden werden ruim gewonnen. We bereikten de troostfinale, om de 3e en 4e plaats, en deze werd na shootouts gewonnen.

We gingen ’s avonds met 3 bekers, een 1e, 2e en 3e prijs, zeer tevreden naar huis.

IMG 4946 640x480

Het blijkt dat er steeds meer animo voor beachhandbal komt en daardoor ook steeds meer sterke tegenstanders. Dit maakt de toernooien steeds spannender, attractiever. Het volgende toernooi spelen we in Oldenzaal, op zaterdag 14 juni de C’s en de D’s; op zondag 15 juni de A’s. Misschien leuk om eens te komen kijken naar deze buitengewoon spectaculaire sport. Anders is er nog de gelegenheid, dan iets dichterbij huis: op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni is het Nederlands Kampioenschap in Biddinghuizen. Hiervoor zijn de meiden van C1 al geplaats omdat ze in 2012 én 2013 Nederlands Kampioen zijn geworden. En de meiden van D1 hebben zich door de toernooizege in Rolde ook geplaatst voor het NK. Het hangt nog af van de resultaten van het toernooi in Twello op 7 juni of de meiden van D2 ook nog geplaatst zijn voor het NK. Met 2 teams van HV Niedorp op het NK is heel mooi, maar met 3 teams zou fantastisch zijn.

Foto's: Ingezonden