aaIMG20221016131308aa BorderMaker

1e ronde Vaantjescompetitie Budo Yujo

Op zondag mochten we met de leerlingen van Budo Yujo weer meedoen aan de Vaantjescompetitie. De eerste ronde werd gehouden in Schagen. Tigo mag als eerste. In fase 1 maakt hij geen duidelijke stoten. In fase 2 maakt hij geen balansverstoring. In fase 3 maakte hij een mooie houdgreep. Uiteindelijk heeft hij met 7-2 verloren. Wel een mooie eerste wedstrijd ervaring.

De volgende wedstrijd is met Reno. Beide zijn aan elkaar gewaagd. Reno neemt veel initiatief maar komt net niet tot een worp. Na 2 minuten is het nog 0-0.

aa1665924892186 BorderMaker

Rafaël mag daarna voor zijn eerste wedstrijd. Hij slaat fase 1 steeds over. Maakt geen stoten of schoppen en is nog te lief in fase 2. Als hij gegooid wordt zit hij gelijk in een houdgreep. Hij probeert er goed uit te komen maar dat moet sneller. 13-1 verloren.

Daarna is Caithlin aan de beurt. Die weet goed tegenstand te bieden tegen een sterke jongen. Ze mag in fase 1 ook duidelijke stoten maken. Na 2 minuten is het nog 0-0. Vervolgens een mooie partij tussen Reno en Tigo. Tigo is wat feller en weet daarom de punten te scoren. Het wordt 4-0 voor Tigo. Beide scoren geen punten in fase 1.

aa1665925977502 BorderMaker

Rafael is daarna met de tweede wedstrijd. Hij probeert nu wel te stoten maar krijgt nog geen goede punten. Daarna maakt hij een mooie worp en gaat bijna naar een houdgreep, alleen raakte de tegenstander geblesseerd. Daarna gaan ze weer verder. Rafaël pakt veel om de nek wat niet mag, waardoor de wedstrijd een paar keer onderbroken wordt. Hij weet nu met 6-4 te winnen.

Reno weert goed in fase 1 maar is teveel onder de indruk om zelf te stoten. In fase 2 staat hij heel stevig en laat zich niet werpen. Hij probeert ook wat maar de tegenstander is meer ervaren. Helaas verliest hij met 2-0 .

Tigo begint goed. Krijgt nu ook punten in fase 1. Helaas nog geen ippon. In fase 2 en 3 lukt dat wel. Dat gaat hem goed af. Hij hoeft eigenlijk alleen nog een ippon te scoren in fase 1 voor een full ippon (volle punten op alle onderdelen). En die weet hij 6 seconden voor tijd te scoren. Dat zijn dus extra punten.

aaIMG20221016135037 BorderMaker

Caithlin moet weer tegen dezelfde jongen. Ze geeft goede tegenstand en ze gaan mooi gelijk op. Het wordt 3-3.

Dan mogen Reno en Rafaël. Rafaël weet 2 keer te werpen en wint met 5-2. Beide zijn aan elkaar gewaagd.

Caithlin gaat voor de derde keer tegen dezelfde jongen en ze gaan weer gelijk op. Helaas viel het dubbeltje de andere kant op, ze verliest met 5-4. Meteen daarop zijn de vrienden Tigo en Rafaël aan de beurt en dat is ook te zien. Ze houden allebei niet in en gaan er vol voor. Dat levert ook een blessure op bij Rafaël nadat hij geworpen werd. Rafaël moet zich flink verbijten maar gaat toch door op karakter. Nu maakt Tigo gebruik van de blessure en weet de 6-6 om te zetten naar 10-6.

In de middag is het de beurt aan Anna en Janneke. Zij hebben beide al wat meer ervaring met wedstrijden. Anna gaat enorm goed van start. In fase 1 scoort ze gelijk 4 ippons. Daarna pakt ze vast en weet de technieken van de training van afgelopen vrijdag toe te passen. De vegen lukken net niet, maar de worp over links met een overname ging geweldig. Daarop meteen een houdgreep waardoor het een full ippon werd. Heel mooi om te zien.

aaIMG20221016140611 BorderMaker

Anna verrast ons volledig. De tweede partij tegen een andere jongen is bijna een kopie van de eerste partij. Ze gaat er vol voor en weet in fase 1 3 ippons te scoren. Verder weet ze de worp van de tegenstander over te nemen en door te gaan naar een houdgreep. Nu scoort ze nog sneller een full ippon.

Janneke moet vervolgens op de andere mat tegen een jongen. Ook Janneke heeft er zin in. Op fase 1 mag ze wel meer kiai (schreeuw) geven, maar ze krijgt wel de ippon. Vervolgens pakken ze elkaar vast en weet ze de tegenstander snel te werpen en naar een houdgreep te gaan. In een ruime halve minuut heeft ze een full ippon.

Meteen daarop is Anna aan de beurt. Ze gaat goed aan de gang. Ze heeft hier wat meer moeite en komt niet tot een worp. De score gaat gelijk op en ze verliest net met 13-12. Janneke mag ook gelijk weer aan de slag. Janneke is te passief in deze partij. De dame is ook best sterk. Ze verliest daarom met een full ippon.

aaIMG20221016141944 BorderMaker

Bij de vierde partij laat Anna zich overdonderen. De tegenstander weet hier zijn ippons snel te scoren waardoor ze een full ippon tegen krijgt.

Janneke mag weer tegen de jongen. Nu verliest ze met 7-4. Ze kwam helaas net niet tot een worp. Ook nu moet ze in fase 1 duidelijker stoten en kiais maken. Janneke mag nu weer tegen dezelfde dame. Ze doet erg haar best maar komt wat techniek tekort. Ze is goed bezig met de balansverstoring maar weet niet door te gaan maar een worp. Ook in fase 3 is de tegenstander net wat beter. Aan de inzet lag het in ieder geval niet. Ze heeft gevochten als een leeuwin.

Al met al heb ik dus hele mooie wedstrijden gezien en kunnen onze deelnemers bijzonder trots zijn op hun resultaat. Wij hebben er van genoten en kijken al uit naar de volgende wedstrijden.

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619