Kermiscross

Individueel of als duo lopen en mountainbiken

Duoklassement bij Kermiscross en MTB-wedstrijd in Zijdewind

Op zaterdag 10 september vindt de Kermiscross van TAV´80 plaats met als nieuw onderdeel het duoklassement: lopen op zaterdag en mountainbiken op zondag. Het parcours in Zijdewind is zodanig gevarieerd dat met recht kan worden gesproken van een cross, met heel verschillende ondergronden, van asfalt tot zand. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of www.tav80.nl.

Nieuw is dit jaar de mogelijkheid om individueel of als duo mee te doen voor het duoklassement. Dit in samenwerking met de organisatie van de MTB-wedstrijd op zondag. Wie wil, schrijft zich in voor zowel de Kermiscross als de MTB-wedstrijd een dag later. Van deze ’dubbelsporters’ wordt een apart klassement opgemaakt waarin de loop- en fietsprestatie bij elkaar worden opgeteld.

Je kunt individueel meedoen voor het duoklassement, maar ook als duo. In het laatste geval neemt een persoon het lopen (8 km) op zich, terwijl de ander van het duo de volgende dag op de trappers staat. Een mooie mogelijkheid om als vader-zoonteam of moeder-dochterploeg mee te doen. Er is een verfrissende, uitdagende en afwisselende route uitgezet, bestaande uit één of twee ronden door Zijdewind. De ondergronden waarover gelopen wordt variëren van asfalt, zand, pontons over het water tot gras.

Inschrijven voor volwassenen kan via de website van TAV (www.tav80.nl) of via www.inschrijven.nl. De jeugd kan op de dag zelf inschrijven in de kermistent. Wie mee wil doen voor het duoklassement schrijft zich voor beide onderdelen in en geeft bij inschrijving van de loop aan mee te doen voor het duoklassement. Deelname aan de cross kost €3 voor de jeugd en €10 voor volwassenen. Duo-deelnemers krijgen korting.

Voor het echte kermisgevoel zijn start en finishen bij de kermistent aan de Zandweg. De volwassenen strijden om plaats 1, 2, en 3 in verschillende categorieën. De afstanden voor de cross zijn 4 of 8 km. Er is ook een prijs voor het aanstormend talent (jongeren oudere dan 12 jaar). De prijsuitreiking volgt direct na de loop in de kermistent.

De trimloop voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar) start tevens bij de kermistent. Het parcours gaat over de Zandweg/ Havenstraat en weer terug. Er kunnen afstanden gelopen worden van 500 m tot 1 km afhankelijk van de leeftijd.  

De starttijden:

Start volwassenen 14.00 uur. Inschrijven volwassenen via www.tav80.nl / www.inschrijven.nl. Start jeugd 15.00 uur. Inschrijven jeugd op de dag zelf in de kermistent.

Inschrijfgeld:

Jeugd: €3 /afstanden 500 m tot 1 km.

Volwassen €10 / afstanden 4 km of 8 km.

We hopen op een groot deelnemersveld. Tot zaterdag de 11e september bij TAV’80!

Kijk voor meer info over TAV’80 op www.tav80.nl

Foto: Janny van der Fluit