IMG 5000 BorderMaker 2

Zwem4daagse in Winkel en Nieuwe Niedorp

Blijven zwemmen voor plezier en veiligheid

Van 11 t/m 15 juli2022 organiseren zwembad De Wirg en zwembad De Rijd gezamenlijk de Zwem4daagse. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van hun zwemdiploma veilig zijn in en om het water.

Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseren De Wirg en De Rijd gezamenlijk de Zwem4daagse van 11 t/m 15 juli 2022. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250m, 500m of 1000 m per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten te doen bij de beide baden. Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd, vooral in de maanden juni, juli en oktober. Dit seizoen zullen er ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen.

Meedoen

GeĂ¯nteresseerden kunnen zich opgeven aan de kassa bij de Wirg te Winkel of aan de kassa en online bij de Rijd te Nieuwe Niedorp. Er wordt dagelijks gezwommen van 16.00 tot 20.00 uur. Volwassenen die rustig hun banen willen trekken zijn welkom vanaf 15,00 uur. Let op: Vrijdag 15 juli is De Wirg gesloten! Deze dag is er alleen bij De Rijd mogelijkheid tot zwemmen. De kosten voor deelname bedragen €12,- per persoon.

Op maandag 11 juli zal het startsein van de Zwem4daagse zijn voor de naar verwachting 250 deelnemers. Tijdens de Zwem4daagse worden er ook allerlei randactiviteiten georganiseerd.

Een feestelijke afsluiting van de Zwem4daagse vindt plaats op vrijdag 15 juli tussen 18.00 en 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zwembaddewirg.nl of www.zwembadderijd.nl.

De organisatie van de Zwem4daagse is in handen van Zwembad De Wirg en Zwembad De Rijd.