rrrrIMG 20220410 125147 BorderMaker

Budo Yujo op de vaantjescompetitie in Julianadorp

Zondag gingen we met de wedstrijdploeg naar Julianadorp voor de vaantjescompetitie. Anna mocht het spits afbijten. Zij was de enige deelnemer van Budo Yujo die meedeed in de poule onder de 10 jaar. Ze wist haar eerste partij overtuigend met 18-3 te winnen. De tweede partij tegen deze tegenstander wist ze binnen een halve minuut te winnen met een full ippon (Volle punten op alle 3 de onderdelen). De andere tegenstander was te sterk voor Anna, daar heeft ze twee keer van verloren waarvan één met een full ippon.

Tegelijkertijd waren op de andere mat de duo’s. Dit zijn wedstrijden waarbij de technieken beoordeeld worden door een jury. Wij hadden dit keer één duo: Sammy-Jo en Yuri. Het was voor hen al weer een tijd geleden dat ze mee deden aan de wedstrijden. Dit was niet te zien want ze deden het geweldig. Ze wonnen drie van de vier partijen en kregen hele mooie cijfers.

Daarna was het de beurt aan de poule onder de 12. Hier deden Geert, Bram, Janneke en Melle aan mee. Voor Bram was het de eerste keer en dat is toch best spannend. Doordat hij nog teveel afwacht verliest hij de eerste partij met een full ippon. Janneke heeft een sterke tegenstander maar gaat in fase 1 gelijk op. Fase 2 trapt ze steeds in dezelfde worp. En daarna zit ze gelijk in fase 3 in de houdgreep en verliest ze de wedstrijd.

rrrrIMG 20220410 135342 BorderMaker

Daarna met Bram en Janneke tegen elkaar. Dit gaat aardig gelijk op. Janneke weet in fase 1 meer punten te scoren. In fase 2 en 3 zijn ze aardig aan elkaar gewaagd. Janneke wint de wedstrijd. Janneke moet vervolgens weer tegen dezelfde sterke tegenstander. Ze biedt nu meer tegenstand en weet de worpen handig te ontwijken. Helaas verliest ze met 10-5.

Ook de tweede partij tussen Bram en Janneke eindigt in een winst voor Janneke. Bram moet vervolgens tegen de sterke tegenstander en begint in fase 1 al wat beter. De tegenstander is in fase 2 en 3 gewoon beter en daardoor verliest Bram de partij. Melle en Geert waren op dat moment op de andere mat aan de beurt. Voor Melle was het voor het eerst in de poule -12. Hij was voorbereid dat het zwaar zou gaan worden.

De eerste tegenstander was ook een stuk groter maar Melle weet goed stand te houden. Hij laat zich niet zomaar werpen. Helaas verliest hij wel de partij. De tweede partij eindigt met een gelijk aantal punten echter de tegenstander heeft net wat meer ippons waardoor hij de partij verliest. Daarna mag hij weer tegen de grotere tegenstander en weet nog meer weerstand te bieden en deze eindigt dan ook in een gelijkspel. Bij de laatste partij wordt hij verrast doordat de tegenstander hem om zijn hoofd pakt. Hij verliest deze partij met 8-3 Geert moet bij de eerste partij nog wat op gang komen. In fase 1 wacht nog teveel af maar pakt daarna goed over in fase 2 en weet daarna goed door te gaan naar een houdgreep waardoor de partij toch snel eindigt met een full ippon.Ook bij de tweede partij weet Geert een mooie combinatie te maken waardoor hij ook deze partij met een full ippon wint. De volgende partij weet hij tevens te winnen met een full ippon. Bij de laatste partij heeft hij meer moeite om tot een worp te komen. Hij weet de partij wel te winnen met 11-3.

rrrIMG 20220410 135440 BorderMaker

De laatste poule betrof de poule onder de 15 jaar. Hier hadden we ook 1 deelnemer en dat was Keano. Voor Keano was het ook spannend. Het was al weer 2 jaar geleden dat hij zijn laatste wedstrijd had. Hij heeft twee sterke tegenstanders. Echter in fase 1 was hij beide tegenstanders duidelijk de baas. Alleen waren beide tegenstanders sterker in fase 2 en daardoor kwam hij na de worp ook snel in een houdgreep. Doordat Keano heel goed was in fase 1 wist hij veel punten te scoren en was de puntentotaal in zijn voordeel. Echter op het einde verloor hij dan nog nipt de wedstrijd. Doordat Keano na een worp verkeerd terecht kwam moest hij de laatste wedstrijd voorbij laten gaan wegens een blessure.

Het was voor alle onze deelnemers weer leerzame ervaring. Voor de wedstrijdtraining zijn er weer genoeg aandachtspunten zichtbaar geworden. Maar we zijn vooral ontzettend trots op wat onze deelnemers hebben laten zien.

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619

Foto's: Ingezonden