TAV

Verzopen en weggewaaid, maar Snertloop is moeite meer dan waard

Bij gebrek aan een Bruggenloop en vol behoefte aan een startstreep en een finishboog naar het pittoreske ’t Veld gereden. Volledig verzopen en compleet weggewaaid. Het was de moeite meer dan waard.

Treffender dan een van de Rotterdamse (!) deelnemers dat op ’social media’ deed, kan de Snertloop van TAV’80 afgelopen zondag niet worden omschreven. De loop was in alle opzichten een succes. Met bijzonder snelle winnaars, selectieve weersomstandigheden en een ongekend enthousiasme onder de deelnemers.

Foto start Snertloop 2021 2 BorderMaker

TAV’80 plukte er de vruchten van dat veel evenementen in deze coronaperiode niet doorgaan en boekte een recorddeelname, ondanks het feite dat door de vele regen ook enkele tientallen inschrijvers te elfder ure besloten thuis te blijven. Ze hadden ongelijk. En om half elf zondagmorgen stonden er evengoed een kleine driehonderd hardlopers en wandelaars aan de start voor hun ronde van 5, 11 of 16 kilometer.

In het vrouwenveld hielden Lida Deen en Cuny van der Kroon traditiegetrouw de regionale eer hoog met winst in hun categorie op respectievelijk de 16 (in 1.12,55) en de 11 kilometer (50.04). De 16 km bij de mannen kende een bijzonder snelle winnaar in Pim Bijl, die de tien Engelse mijlen in 54,36 aflegde. De 11 km was een prooi voor Nick Slijkerman in 42.33.

Foto start Snertloop 2021 1 BorderMaker

Gewoontetrouw was er na afloop voor alle hardlopers en wandelaars een emmer verse, ambachtelijk bereide, snert van slagerij Broersen. Die smaakte na een dag van snertweer extra lekker. Zoals het hoort, na een Snertloop.

TAV’80 dankt alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors en andere betrokkenen die deze Snertloop mogelijk hebben gemaakt.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.tav80.nl.