0000Snertloop 2019 6 Foto Janny van der Fluit8730

TAV’80 koestert vrijwilligers die evenement mogelijk maken

Geen publiek, maar verder is de Snertloop als vanouds

Publiek is helaas niet welkom, maar verder wordt het een Snertloop als vanouds, zondag 12 december in ’t Veld en de polders rondom. Atletiekvereniging TAV’80 en de vrijwilligers zijn klaar voor het loop- en wandelevenement dat geheel binnen de corona-maatregelen kan worden gehouden.

Dat betekent onder meer dat publiek dus niet welkom is deze keer. Verder hebben de deelnemers zich tevoren moeten opgeven, inschrijven op de wedstrijddag zelf is niet mogelijk. Wandelaars en lopers die meedoen, moeten een testbewijs of QR-code kunnen tonen. Er is geen douchegelegenheid. Diverse vrijwilligers hebben zich spontaan aangemeld om de loop mogelijk te maken. Ze nemen taken op zich als verkeersregelaar of begeleider van de lopers op motor of fiets. TAV’80 is de vrijwilligers dankbaar en koestert ze. Net als natuurlijk de sponsors die hun steentje bijdragen.

De Snertloop omvat wandelroutes en wedstrijdlopen voor jong en oud. Deelnemers kunnen zondagmorgen kiezen uit een 5, 11 of 16 kilometer. Het mooie en snelle polderparcours voert vanaf ’t Veld richting Moerbeek en Lutjewinkel. Start en finish zijn bij sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. Aan de eindstreep wacht voor iedere deelnemer een heerlijk emmertje ambachtelijk bereide snert van slagerij Broersen uit ’t Veld.

Wandelaars kunnen op zondag 12 december vanaf 9.00 uur van start. Het startschot voor de wedstrijdlopen klinkt om 10.30 uur.

Foto: Janny van der Fluit