136392629 691893598157531 584354273958939840 naa

Op deze Nieuwspagina zijn in de loop der jaren hele mooie initiatieven voorbij gekomen. Nu hebben wij er ook weer eentje.

Ze stellen zich hieronder even voor.

Wij zijn 12 semi-sportieve jongemannen tussen de 22 en 27 jaar, opgegroeid in de West-Friese dorpen Obdam (6) en Nieuwe Niedorp (6). De een heeft het qua sportieve prestatie nooit verder weten te schoppen dan een wisselrol in het bierelftal bij de lokale voetbalclub, de ander speelde bijna wekelijks de hoofdrol bij het vlaggenschip van dezelfde vereniging. Inmiddels heeft Covid dit wekelijkse hoogtepunt van ons afgenomen, net als andere sportieve bezigheden waaronder wintersport, fitness, padel, squash, golf enzovoorts. We moeten dus op zoek naar alternatieven om tijdens deze pandemie enigszins in vorm te blijven. Je fysieke top wordt rond het 25e levensjaar behaald, wat 2021 dus hét moment om onszelf uit te dagen maakt. Samen werken we naar één doel, het voltooien van een kwart triatlon. De een loopt 10 kilometer in 37 minuten, de ander heeft nog nooit 10 kilometer hardgelopen. Dit wordt dan ook geen competitie tegen elkaar, maar een strijd van ieder tegen zichzelf: opgeven is geen optie.

Een kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen, als je het snel zegt lijkt het niet veel. Maar vergeet niet dat het merendeel van ons überhaupt nog nooit tien kilometer heeft hardgelopen, laat staan na zwemmen en fietsen. Zoals we ‘s ochtends op de afterparty na een nacht doorhalen er compleet doorheen kunnen zitten, maar weigeren om naar te bed te gaan, zo zullen we nu ook niet opgeven. Het ultieme bewijs dat we niet alleen in de kroeg ons mannetje kunnen staan: Bij nacht een man bij dag een man.

Waarom

Vanuit West-Friesland zij we inmiddels verder verspreid over Noord-Holland, maar zien we elkaar nog wekelijks in de kroeg of op een festival - tot Corona. Nu door de maatregelen onze uitstapjes een voor een gecanceld zijn, zien we elkaar alleen nog op huisfeesten met de op dat moment toegestane groepsgrote. Op een van die avonden kwam ook het idee voor deze sportieve uitdaging boven. We besloten om er een goed doel aan te hangen en ons zweet in euro’s om te zetten. Vanwege de persoonlijke link van een van ons met Bake for Life kwamen we in contact met dit mooie initiatief dat bakkerijen in Oeganda en Kenia heeft opgezet waar lokale kansarmen hun eigen salaris kunnen verdienen door het leren van het bakkersvak.

Lees hier het hele verhaal en ondersteun de mannen met deze geweldige actie.