IMG 20210105 WA0026

UPDATE 16.00 uur:

Net een berichtje ontvangen van Co, dat de twee vrachtwagens vanavond pas weer verder gaan rijden, waarom dit is, werd niet duidelijk, nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Wij volgens dagelijks de avonturen van Co de Wit uit Kolhorn.

Co is navigator in een truck bij het team Dust Warriors in de Dakar-Rally.

IMG 20210107 WA0020aa

Gisterochtend kreeg de IVECO pech op de route van de bivak naar het startpunt van de dag. De mannen van team Firemen zijn ons te hulp geschoten (dank hiervoor, mannen) en de rally wagen is ter plekke gerepareerd. Team IVECO verscheen hierdoor een uur te laat aan de start en de organisatie was onverbiddelijk: ze mochten niet meer starten. Dit hield niet alleen in dat er gisteren niet gestart mocht worden, hiermee lagen ze eigenlijk ook direct uit de "Dakar Experience" en was het einde verhaal voor team IVECO. Echter, met het aanboren van de juiste contacten en praten als Brugman bij de organisatie kreeg het team gisteravond (laat) alsnog groen licht om vandaag toch weer aan de start te verschijnen!

IMG 20210108 WA0000

Team DAF is afgelopen nacht om 03.00 uur aangekomen bij de finish. Het was voor hen niet meer toegestaan om nog van de finish naar de bivak te rijden. Het team heeft besloten bij de finish blijven slapen in en op de truck (in de stoelen en op het dak). Vanochtend is het Dustwariors support team naar hen toegereden en heeft getankt, de banden vervangen en andere reparaties gedaan.

Op dit moment zijn team IVECO en team DAF bij elkaar en starten nu met een special stage. Het idee is om samen te rijden om elkaar te kunnen ondersteunen en op deze manier gezamenlijk de finish te halen

De Updates zullen niet op een vaste tijd per dag worden geplaatst, dit kan de gehele dag door gebeuren, dus blijf deze Nieuwspagina in de gaten houden, waar wij Co en zijn team dagelijks blijven volgen.