Overhandiging aan regionaal archief

De honderdjarige geschiedenis van voetbalvereniging Nieuwe Niedorp is nu ook vastgelegd in de regionale annalen van Noord-Holland-Noord.

Ronald Goet overhandigde het jubileumboek ‘Hup Zwarte Leeuwen’ van de club afgelopen week aan het Regionaal Archief in Alkmaar. Renate Meijer van deze instelling nam het naslagwerk met graagte in ontvangst. ,,Een prachtig boek’’, aldus Meijer. ,,We bestellen nog een exemplaar.’’

Ronald Goet is één van de drijvende krachten achter ‘Hup Zwarte Leeuwen’. Als historicus van de club haalde hij vele anekdotes en gedenkwaardige momenten van de VV Nieuwe Niedorp weer naar boven. Daarvoor bracht hij vele uren door in het Regionaal Archief. Hans Stammes was de andere geschiedvorser, die zich vooral richtte op de bestuurlijke notulen. Die zijn van bijna de hele eeuw van het bestaan bewaard gebleven. Ook Harry de Jong en Jacquline Busman werkten mee aan het boek, waarbij laatstgenoemde zich vooral liet gelden op organisatorisch vlak, bij het kiezen van de foto’s en in de contacten met uitgever Pirola uit Groet. Harry schreef de interviewverhalen in het boek.

De vier hebben vele enthousiaste reacties gekregen op het omvangrijke boek (284 pagina’s), dat de geschiedenis van de club vertelt, gelardeerd met interviews en vele foto’s. Via een QR-code in het boek is daarbij nog eens 16 gigabyte aan extra beeldmateriaal te downloaden. ‘Hup Zwarte Leeuwen’ blijkt een heerlijk bladerboek waarin voor iedereen iets uit zijn eigen tijd en gading is te vinden. Het geeft met de geschiedenis van de club ook een schets van het dorp in de loop van de tijd. De verkoop van het boek liep dan ook als een trein. Een kleine maand na het verschijnen zijn er deze week voor Sinterklaas nog maar een kleine twintig stuks (digitaal) te koop. De prijs is 15 euro, bestellen kan via de link op www.vvnieuweniedorp.nl. Na betaling is het boek af te halen bij Hans Stammes aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Naar verwachting zal de goedheiligman de laatste exemplaren deze week wel komen ophalen.

Fotobijschrift:

Ronald Goet overhandigt het jubileumboek ‘Hup Zwarte Leeuwen aan Renate Meijer van het Regionaal Archief. ,,Een pracht boek’’, noemde Meijer de uitgave.

De laatste 25 exemplaren van het boek zijn nog beschikbaar, zorg dat je hem nog in huis krijgt, want er komt geen tweede druk!.

Wie het boek wil bestellen, gaat naar het speciale bestelformulier.