IMG 8425 BorderMaker

Ondanks wat aanloop problemen ivm het corona verhaal is toch per 1 oktober het Kolfseizoen van start gegaan. Officieel dan wel te verstaan, want zoals gebruikelijk liep alles gewoon door gedurende de zomermaanden met 1 verschil: door de lockdown moest er gewacht worden op opheffen van de tijdelijke sluiting van de Maurits voordat er gekolfd kon worden, maar toen dat eenmaal gebeurde meldden zich gelijk een tiental leden die vanaf dat moment iedere week acte de presence gaven, want… oefening baart kunst!

Gaandeweg richting september en oktober werden dat er steeds meer zodat we op 1 oktober met 17 deelnemers het seizoen konden beginnen met het rondje om de paal ofwel het klokkolven. Nog 1 keer een uitleg? Voor de niet kolvende lezer?! Vooruit dan maar; -Rondom paal 1 bevinden zich 10 uitgangsposities waar vandaan punten geslagen moeten worden via die paal 1. Dat is een moeilijke klus.

Na 10 klappen wordt de uitslag geteld en laat het eindresultaat zien wat er gemiddeld per slag is gescoord. Delen door 10 en je weet het. Als er dan op een totaal van 170 slagen slechts 10 poedels inzitten en er door 14 van de 17 man, een score van 70 en meer wordt gehaald, is er sprake van een heel redelijke score. Jammer genoeg niet 1 boven de 100 maar Simon Entius met 99 en Piet Stammes met 94 kwamen daar dicht in de buurt. Ook waren er 5 kolvers met ruim boven de 80. Al met al een mooi resultaat.

Corona gooit wel roet in het eten voor wat betreft wedstrijden op andere banen en tegen andere clubs. Onlangs zijn, door de 2e uitbraak, de regels verscherpt en kunnen we voorlopig een streep zetten door de 30 slagen partijen, het spelen van de finale zestallen die nog moest worden ingehaald, het NK, sajetdag, gouwen tientjes toernooi, klasse kampioenschappen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Pas als de maatregelen worden versoepeld is er misschien meer mogelijk en dan zal iedereen z’n beste beentje voorzetten om alles te organiseren. Tot die tijd is het afwachten en moeten we plezier hebben van het spelen op de clubavonden. Dat dat gaat lukken lijkt een niet al te grote opgave

Kolfnieuws 116 wk 41-2020