apenkooi sporthal hippo febr 2020 1 BorderMaker

Team Sportservice maakt van herfstvakantie een sportieve week

In de herfstvakantie is er van alles te doen voor kinderen van de basisschool uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien. Daarnaast verzorgt Team Sportservice voor kinderen uit groep 5/6 en 7/8 een trefbaltoernooi.

In vijf dorpen kunnen kinderen drie keer per dag helemaal los tijdens apenkooien. De gymzalen worden volgebouwd en bewegingsconsulenten van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon staan klaar met verschillende spellen. Apenkooi is dinsdag 13 en donderdag 15 oktober.

“Dinsdags kunnen kinderen terecht in Hippolytushoef en ’t Veld en donderdag 15 oktober in Nieuwe Niedorp, Tuitjenhorn en Anna Paulowna”, somt Manon Verblaauw van Team Sportservice op. “Het is speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Even heerlijk ravotten, lekker klimmen en klauteren en je energie kwijtraken.”

In verband met de coronamaatregelen mogen alleen kinderen dit keer naar binnen. Uiteraard zorgt Team Sportservice dat er voldoende en gediplomeerde begeleiding is om alles in goede banen te leiden.

Afsluitende finale

Het trefbaltoernooi is woensdag 14 oktober in de Groeneweghal in Schagen. De deelnemers spelen verschillende wedstrijden met als afsluiting een finale. Het winnende team neemt de beker mee naar huis. Manon Verblaauw licht toe: “Een team bestaat uit minimaal acht en maximaal tien spelers. De coach of begeleider kan het team opgeven door één inschrijving te doen onder zijn of haar naam. De spelregels en verdere informatie volgen na inschrijving. In verband met corona mogen alleen de teams die zich ingeschreven hebben met één volwassen begeleider naar binnen.”

Inschrijven via Actief Noord-Holland

Kinderen uit groep 5/6 spelen van 10.00 tot 12.30 uur en uit groep 7/8 van 13.30 tot 16.00 uur. Groep 5/6 kan inschrijven via deze link en groep 7/8 via  deze link. Klik eerst op ‘aanbod’ en kies dan voor de woonplaats. Kosten per team bedragen 5 euro.

Ook voor kinderen met Meedoenpas

Meedoen aan apenkooien kost 2 euro per keer. Er zijn drie tijdsblokken per dorp: van 10.00 tot 11.00 uur, van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Inschrijven gaat via https://bit.ly/332Xgti. Klik eerst op 'aanbod' en zoek dan op woonplaats om aan te melden in de buurt. Kinderen die in het bezit zijn van een Meedoenpas, kunnen zich aanmelden via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor al deze activiteiten geldt: de inschrijving sluit 7 oktober.

Meer weten?

Neem contact op met Manon Verblaauw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0224-214774.

Foto: sportservice Schagen