IMG 1986aa BorderMaker

Al vele jaren is ondergetekende aanwezig bij de jaarvergadering van Zaalvoetbalvereniging Nieuwe Niedorp. Deze werd vrijdag j.l. gehouden in een Corona-proof Dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.

Op deze avond zou coach Christian Schotsman in het zonnetje worden gezet voor zijn enorme inzet als coach van één van de vele zaalvoetbalteams van deze vereniging. Christian kon door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn en zal op een later tijdstip nog even persoonlijk worden bedankt voor o.a. 8 jaar coachen. Wist u trouwens dat deze vereniging in de toptijd over 20 teams kon beschikken in de competitie.

Verder werd op de avond stil gestaan bij een groep dames, die heel lang lid zijn geweest van de vereniging en nu een punt achter hun carrière gaan zetten.

Marije, Marieke, Judit, Ellen, Mirjam, Ilona, Mieke en Debby hebben heel wat jaartjes tegen de bal getrapt in de zaal, 

Marije en Mieke mogen 30 jaar lidmaatschap noteren en Mirjam, Ellen en Debby slechts één jaartje minder.

Ilona is ook alweer 20 jaar betrokken bij de vereniging, de overige dames zijn later lid geworden.

Op deze avond ontbrak helaas Debby, om de bloemen, het cadeautje en de lovende woorden in ontvangst te nemen.

Judit hangt de schoenen nog niet aan de wilgen en gaat in een buurdorp nog even door met het leuke spelletje zaalvoetbal. De overige dames denken na over een andere invulling van de tijd, wat dat gaat worden weten wij waarschijnlijk later dit jaar.

Sponsors Henk Stet Rijwielen, Dorpshuis Prins Maurits en Loodgietsersbedrijf Smak hebben achtereenvolgens het team van de dames in voor- en tegenspoed gesteund.

De coaches Tjitze, Hugo en Mieke hebben bijgedragen aan een mooie lijst van overwinningen, toch was er ook wel menig verliespartij te noteren in al die jaren. Opvallend is wel, dat het team toen ze zonder coach kwamen te zitten toch een hoge eindpositie wisten te behalen.

Natuurlijk moest er ook nog even een leuk plaatje worden gemaakt, die kan in het plakboek bij de overige foto´s van de zaalvoetbalgeschiedenis.