IMG 8425 BorderMaker

En altijd maar die laatste klap……………….!

Het was druk bezet bij het Kolfkampioenschap Hollands Kroon op zaterdag 15 febr. Dit kampioenschap is een paar jaar geleden in het leven geroepen door de samenwerking tussen Wieringerwaard en Nieuwe Niedorp.

De drukke bezetting kwam mede door de massale opkomst van Nieuwe Niedorp dat met maar liefst 21 deelnemers aan het feestje meedeed. En een feest was het! De 1e voorrondes waren al in de voorafgaande dagen geslagen en de 2e voorrondes zouden uiteindelijk leiden tot de finale op zaterdagavond. Vanaf 12.30 vochten de dames en heren van Wieringerwaard en Nieuwe Niedorp uit wie daarvoor werden gekwalificeerd en rond 16.15 was alles gespeeld en kon het wedstrijdcomité overgaan tot het bekend maken van de finalelijst.

De uitkomst van de 2e voorronde had nog wat verrassingen in petto. Van de totaal 27 heren deelnemers bleken er maar liefst 10 boven de 90 te hebben geslagen dus het was nog een hele uitzoekerij welke zes er voor de finale in aanmerking kwamen.

Opvallend was het ontbreken van namen van Wieringerwaardse Kolvers maar dat kan komen doordat die heel ver in de minderheid waren. De heren finalisten waren: Piet Blauw 93 punten, Gerard Groot 95, Ab Hageman 96, Gerard van Stenis 97, Sjaak Jong eveneens 97 en Bert Klanke 101.

De dames finale bestond uit de volgende deelneemsters:

Jet Vis WW 81, Hennie Tiemen NN 81, Cornelia Donker WW 82, Dora Broertjes NN 82, Meinie Terpstra WW 86 en Gonnie Mol WW 88.

Na een uurtje gezellig borrelen volgde om 17.30 een uitstekend verzorgde maaltijd van de plaatselijke bami- en nasiboer waarna om 18.45 de finale kon worden gespeeld.

De dames beten het spits af met het volgende trio; Jet Vis die eindigde met een totaal van 113, Hennie Tiemen met 116, en Cornelia Donker met 124. Het 2e drietal was: Dora Broertjes met 120, Meinie Terpstra 86 en Gonnie Mol met 88 wat de volgende eindstand gaf; 3. Hennie Tiemen, 2. Dora Broertjes en 1. Kampioene Cornelia Donker.

Bij de heren zat het venijn in de staart. Het begon met het trio: Piet Blauw, Gerard Groot en Ab Hageman. Voor Piet was het sowieso een mooie ervaring om als “debutant” in een eindronde te staan. Zijn wedstrijd eindigde op totaal 112. Gerard Groot en Ab Hageman moesten hun reputatie hooghouden en die 2 zetten dan ook gelijk de toon met respectievelijk 147 en 136.

Het 2e drietal bestaande uit Gerard van Stenis, Sjaak Jong en Bert Klanke moest dus aan de bak om te proberen dat te overtreffen. Gerard vS. bracht het tot 134, Sjaak kwam tot 108 en Bert die in de favorietenrol terecht was gekomen door een voorronde van 101 had de overwinning voor het grijpen maar dan die laatste klap……………!! 3 punten te weinig!……… en de 1e plek ging naar Gerard Groot.

Bert eindigde op de 2e plaats en de 3e plaats was voor Ab Hageman. Sjaak Jong kwam er toch nog heel goed af achteraf want die won de loterij met als prijs een fors gevulde mand met eet- en drinkwerk . Volgend jaar weer dit kampioenschap? Daar kunnen we een ! achter zetten.

In Nieuwe Niedorp, in De Maurits en dan kunnen we alleen maar hopen de voortreffelijke organisatie van Wieringerwaard op z’n minst te evenaren!

Chapeau!!

Kolfnieuws 113 wk 08-2020