DSC 0160 3aa BorderMaker

Op dinsdag 28 januari hebben wij weer spetterende examens gezien. In totaal deden er 20 personen examen. Ze sloten dit af met hele mooie cijfers zodat ze allemaal weer een niveau hoger hebben gehaald.

De volgende personen hebben hun gele slip behaald: Lwiegino, Liezayro, Lotte, Melle, Jaylynn, Maartje en Marin. Bram en Tessa wisten hun oranje slip te behalen. Voor groene slip gingen Daniël, Geert en Lilian. Casper en Revi hebben hun blauwe slip behaald. Verder ging Kingston voor de gele band en wist deze glansrijk te halen. Yuri, Marijn en Keano hebben de gele band met bruine slip gehaald. Annika behaalde haar oranje band met groene slip en Sammy-Jo behaalde de oranje band met bruine slip.

Allemaal van harte gefeliciteerd! Wij als examinatoren hebben ontzettend genoten van jullie examens.

Vervolgens deden een aantal de zondag erop, 2 februari, mee aan de vaantjescompetitie. Dit waren Melle, Kingston, Marijn, Geert, Revi, Keano, Ryan, Yuri en Sammy-Jo. Melle, Kingston en Marijn deden mee in de poule van -10. Zij vulde gelijk driekwart van de poule en dan komen ze ook nog uit 1 familie. Dat had net zo goed een thuiswedstrijd kunnen worden.

DSC 0168 BorderMaker

Melle mocht het spits afbijten en verloor helaas. Hij kwam nog wat kracht en techniek tekort. Daarna waren Kingston en Marijn aan de beurt. Dit werd nog spannend maar Marijn wist de partij net aan te winnen. Daarna mocht Kingston revanche nemen op Melle. Kingston zwaaide Melle met kracht naar de grond, dit was toch een mooi moment om te laten zien welke technieken hij in huis had. Helaas moesten we daar nog even op wachten.

Bij de partij van Hannah ging Kingston toch de geleerde technieken uitproberen. Hij probeerde en probeerde maar toch wilde het niet helemaal lukken. Na goed luisteren naar de coach wist hij het geleerde ten uitvoer te brengen en maakte een hele mooie worp. Daar krijg je dan gewoon kippenvel van. Ook Marijn en Melle moesten nog tegen elkaar. Melle ging door de balansverstoring snel naar de grond waardoor Marijn geen goede worp kon maken. Wel wist Melle op de grond goed verzet te bieden waardoor Marijn moeite had om Melle in de houdgreep te krijgen.

En dan was het tijd voor de poule -12. Hier deden Geert, Keano, Revi en Ryan aan mee. Ryan heeft al zijn zwarte vaantje maar wilde wat partijen draaien om goed op het NK te verschijnen. Zo zagen we meer tegenstanders met hetzelfde idee. De eerste partij was tussen Keano en Geert. Geert probeerde ook de worp die hij met de wedstrijdtraining had geleerd. Helaas wist Keano deze te blokkeren. Geert wat heb je ons toch verrast. Ondanks dat je alle partijen hebt verloren wist je toch goed tegenstand te bieden en je punten te behalen. Volgend jaar zien we ook jouw op de grote toernooien. Keano wist deze wedstrijd te winnen. Vervolgens moest hij tegen twee sterke tegenstanders waarvan hij de vorige keer nog wist te winnen. Nu verloor hij 1 partij en werd de tweede partij gelijkspel. Daarna moest hij tegen Lara. Lara heeft bruine band judo en is 3e van Nederland. Dit werd dus een zware partij en helaas verloren.

Revi ging vandaag heel goed op karate. Dit is de eerste fase van de wedstrijd. Hierdoor wist hij elke keer het verschil te maken en de partij te winnen. Ook maakte hij nog een mooie full ippon (Dit is dat er op alle drie de fases een volle punt wordt gemaakt).

DSC 0160 002aa BorderMaker

Ryan was ook op karate dominerend. Fase 1 ging dus erg goed. De worpen (fase 2) ging wat minder. Hier moet hij nog wat meer combineren om de worpen te maken. Gelukkig in fase 3 wist hij de partijen naar zich toe te trekken. Helaas moest hij later opgeven vanwege een blessure. Maar na deze partijen heeft de coach genoeg gezien en heeft hij de lesplanning voor aankomende wedstrijdtraining al klaar.

Daarna was het de beurt aan de duo Yuri en Sammy-Jo. Zij wisten de partijen glansrijk te winnen. Zij zijn zeker klaar voor de groter wedstrijden en kregen mooie cijfers van de jury. Toch heeft de coach genoeg aandachtpuntjes gezien om de technieken de komende weken te verbeteren. En dat moet ook want ze zijn net ingeschreven voor de European Cup.

We kunnen natuurlijk niets anders zeggen dan dat we trots zijn op deze mooie prestaties!

Het Jiu Jitsu is één van de meest veelzijdige budosporten. Het omvat judo, karate, aikido en zelfverdediging. Bent u nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken. Wij bieden twee gratis proeflessen aan.

Kijk voor informatie en de lestijden op onze website: www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619. Een mail sturen mag natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's: Ingezonden