IMG 0882aa BorderMaker

Op de fietscrossbaan van BMX De Kley-Drivers in Langedijk gebeurt in het weekend van 2-3 November iets bijzonders. Er zullen daar 2 verschillende BMX competities in 1 weekend plaatsvinden. Dit is afwijkend van normale gang van zaken waarin doorgaans 1 wedstrijd per weekend plaatsvind. Het belooft dus een fantastisch spektakel te worden.

Allereerst zal op zaterdag 2 November de ‘instap’ competitie plaatsvinden genaamd de Noord Holland Cup. Op deze dag zullen zeven clubs uit Noord-Holland hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen verrijden.

IMG 0780aa BorderMaker

De dag erop, zondag 3 November, zal de ‘gevorderde’ competitie plaatsvinden genaamd BMXTrofee West Competitie. Hier zullen 13 clubs uit West Nederland deelnemen aan hun laatste / finale wedstrijd en er zal dus gestreden worden voor de laatste punten. De rijders hebben er dan 9 wedstrijden op zitten dit seizoen en zullen aansluitend aan deze laatste wedstrijd bij BMX De Kley-Drivers in Langedijk beloond worden met de mooie bekers tijdens de prijsuitreiking van de BMXTrofee West Competitie.

IMG 0844aa BorderMaker

Tijdens deze laatste BMXTrofee West Competitie kan men zich naast reguliere wedstrijd competitie zich ook inschrijven voor de open klasse, hier rijd men op dag leeftijd en hier zijn losstaand van de competitie ook nog eens diverse prijzen te verdienen.

Er zullen over het weekend heen tussen de 125 en 250 bmx-ers deelnemen aan de beide competities. Namens BMX De Kley-Drivers doen zo’n 23 vooraf geregistreerde rijders mee aan de competities. De kans is groot dat er in het weekend van 2-3 November veel meer Kleydrivers aan de start zullen verschijnen middels een losse inschrijving.

IMG 0879aa BorderMaker 1

De wedstrijden bij BMX De Kley-Drivers aan de Potjesdam in Langedijk worden georganiseerd door vrijwilligers en veel “oud”-leden van de club aangevuld met vrijwilligers van andere deelnemende clubs.

Zaterdag vanaf 10.00 uur wordt er gestart met de training, de wedstrijden starten om 11.15 uur tot ongeveer 15.00 uur. Op de zondag beginnen we een uur eerder met de training en zullen de wedstrijden aanvangen rond 10.15. De prijsuitreiking zal zo rond een uur of 16.00 plaatsvinden.

De wedstrijden op 2 en 3 November vormen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de BMX sport en de sfeer te proeven van een BMX wedstrijd. Langs de baan zorgen we uiteraard ook goed voor de interne mens met lekkere koffie, een goede hap en de beroemde oliebollen.

Kijk voor meer informatie op www.kleydrivers.nl