DSC 6158 BorderMaker

Budo Yujo bij Vaantjescompetitie Julianadorp 29 september 2019

Zaterdag was de 1e Vaantjescompetitie van dit seizoen. Met 7 deelnemers voor de categorie Fighting waren wij weer vertegenwoordigd. Dit keer hadden we door een miscommunicatie geen deelnemers voor het Duosystem maar dat gaan we de volgende keer ruimschoots goedmaken.

Voor Geert was de aftrap, hij mocht als eerste van start. Een prachtige start mag ik wel zeggen want hij wist de eerste partij gelijk te winnen. De volgende partij was dan ook meteen een zware. Hij kreeg hier totaal geen kans en het werd dan ook een full ippon (op 3 onderdelen een volle punt). De derde partij was een zware en hij verloor deze ook. De vierde partij was heel spannend en helaas verloor hij deze net aan met 9-8. Ook de vijfde partij verliest hij met een full ippon.

Voor Melle was het vandaag zijn debuut. Met nog maar 6 lessen in Jiu Jitsu stond hij nu al strijdbaar op de mat. In fase 1 (karate) wist hij zich heel goed te redden. Echter op fase 2 en 3 (Judo) moet hij nog wel wat leren. Maar van opgeven wilde hij niet van weten.

De eerste partij van King was een gelijke tegen zijn broer Marijn. Hierbij liet Marijn een hele mooie heupworp zien en ging meteen door naar een houdgreep. Het was daardoor gelijk full ippon. King wist vervolgens zijn tweede partij mooi te winnen met een full ippon. De tweede partij van Marijn was heel spannend en hij weet deze te winnen met 5-2. De derde partij wint hij vervolgens overtuigend met een full ippon. King speelt in zijn derde partij gelijk en moet daarom verlengd worden. Hij weet hierbij net aan te winnen.

Vervolgens is Keano aan de beurt in de poule -12 jaar. Keano is in vorm en weet gewoon alle wedstrijden te winnen. Bij Keano was er een wedstrijd tegen een sterke tegenstander waarvan ik niet dacht dat hij die zou winnen. Hij wist ons echter verassen en weet met 5-4 te winnen. Dat was gewoon een kippenvel moment!

GetLogo

Bij Revi ging het ook lekker. Hij mag nog wel meer durven maar weet toch zijn partijen overtuigend te winnen. Bij één partij was het nog even spannend. Zijn tegenstander voerde meermaals een gevaarlijk verboden techniek uit, waarop de coach toch even moest reageren. Gelukkig zag de scheidsrechter dit ook en kreeg de tegenstander een strafpunt.

Voor Joris was het bijna zijn tweede debuut. Na ruim een jaar niet meer te hebben meegedaan, had hij er nu weer echt zin in. De tegenstanders waren helaas wel wat gegroeid in hun technieken, dus had hij het zwaar. Toch wist Joris een partij goed te winnen. Met wat wedstrijdtraining gaat het helemaal goed komen.

Al met al dus een super geslaagde dag! We kijken dan ook uit naar de volgende vaantjescompetitie. Die wordt namelijk bij ons gehouden op 17 november in de brede school, de Meet 1 te Nieuwe Niedorp

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in alle drie de lesgroepen.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619