hosp002 BorderMaker

Team Hospice Schagen beklimt de Mont Ventoux

Donderdag 5 en vrijdag 6 september hebben 11 leden van Team Hospice Schagen de Mont Ventoux beklommen om geld op te halen voor het Hospice Schagen en het KWF.

Op donderdag 5 september stonden 3 hardlopers en 2 wandelaars aan de start in Sault om daarvandaan de 26 loodzware kilometers naar de top op 1908 meter te bedwingen. Tussen de 25 andere hardlopers en 200 wandelaars van andere teams kwamen tijdens de minuut stilte de eerste emoties al los en nadat ze van start mochten gaan werden de omstandigheden steeds zwaarder. De hardlopers Martijn Berkhout en Kim Blankman bleven bij elkaar in de buurt en hadden na 20km en 2 uur hardlopen de top van de berg eindelijk in het zicht maar de wind was een aardige spelbreker.

hosp001 BorderMaker 2

De laatste 6 kilometer met uitschieters tot 11% was geen makkie tegenwind! Martijn en Kim finishten op de berg net over de 3 uur. Hardloopster Nancy Kooij had het zwaarder op de berg, het was een ijle zuurstofarme lucht waar zij erg last van had maar met een tijd net over de 4 uur heeft ze een zware strijd gestreden. Onze wandelaars Sylvia Naastepad en Marjan Krom hadden het zwaarder te voortduren als de hardlopers omdat de temperatuur op de top daalde en de wind toenam maar allebei de toppers zijn boven gekomen!

Op vrijdag 6 september was het de beurt aan onze 6 fietsers, tussen de 300 andere fietsers hebben ze eerst een traan gelaten bij de minuut stilte. Op het plein in sault was het best fris maar niemand wist of ze wel konden doorrijden naar de top vanwege het weer. Na de start was het al koud op de lavendel velden van sault, zware tegenwind en in het bos was de wind ook een niet aflatende partij, Pons Vermeer had de sterkste benen en Trudie Kooiman ging vlak achter Pons aan met Cas en Martijn Berkhout in haar kielzog. Cas is met zijn 15 jaar de jongste deelnemer dit jaar van de stichting Grootverzettegenkanker. Ria Pater is op haar toerfiets rustig achter ze aan gegaan.

Bij aankomst op de laatste 6 kilometer bleken de weergoden onze fietsers wat beter gezind te zijn en die konden zonder veel wind doorstomen naar de top. De laatste 6 kilometer van de Mont Ventoux zijn ook gelijk de zwaarste met uitschieters naar 11%. Alle teamleden hebben ria naar binnengehaald op de top van de Ventoux, wat een klim was het! >P>Onze kanjers Danielle Berkhout en Nel van Vliet zijn alle dagen vrijwilliger geweest op en rond de Mont Ventoux, ook hun zijn bikkels want de omstandigheden waarin hun vrijwilliger zijn geweest waren op zijn zachts gezegd zwaar!

Sponseren kan nog steeds via: www.grootverzettegenkanker.nl/hospiceschagen