niedorpen

De vierde jeugdwedstrijd was vanwege de triatlon van de woensdag naar de donderdag geschoven. We begonnen vanaf de brandweer te vissen, maar de vis, vooral de baars liet zich niet vangen.

Julia (m)opperde al dat het de verkeerde dag was. We moeten gewoon op woensdag vissen hoorde we haar zeggen. Maar wie ving er in de derde stek 16 baarzen ?? Juist ja, onze Juul was weer los.

Thom vist al een paar weken maar de resultaten bleven nog een beetje uit. Deze keer werd hij tussen de van Noortjes gezet en dat hielp. Ik weet niet wat ze met hem gedaan hebben maar hij viste zijn beste wedstrijd ooit, met zelfs een stek van 10 witjes.

Zoals gezegd waren de eerste twee stekken matig maar de derde maakte toch wel weer een hoop goed.

De uitslag:

1   Julia Koopman 56   pnt.
2   Zoe Nieuwenburg 38   pnt.
3   Teun Klaver 33   pnt.
4   Ashley v. Noort 21   pnt.
5   Liv Eelsing 21   pnt.
6   Fenna Eelsing 21   pnt.
7   Tom Engelenbracht 20   pnt.
8   Xavi v. Noort 14   pnt.
9   Jamie Nieuwenburg 10   pnt.
10   Dewi v. Noort 7   pnt.
11   Thomas Phaln 7   pnt.
12   Patrick Zych 3   pnt.
13   Dominik Seroka 2   pnt.

 

IMG 3174 BorderMaker

Bij de prijsuitreiking kregen ze ook een Jan Smit dobbertje uitgereikt en daarover het volgende:

Jan en Adrie Smit

De afgelopen 40 (misschien wel 50 ) jaar waren zij het gezicht van de HSV de Niedorpen. Toen alles nog zonder computer gedaan werd ging je gewoon naar Jan en Adrie om een vis vergunning. Van heinde en nog verder kwamen ze aan de keukentafel aan de Dorpsstraat hun vergunning halen. Natuurlijk ook nog even om de laatste tips en trucs van Jan over te nemen, want dat was een begenadigd visser die er alles van wist. Of het nou om de karper, witvis of zee hengelen ging. Hij kon het allemaal.

Later begon hij ook dobbers te maken, in het kleine schuurtje. Met een draaibank en een vracht aan balsahout heeft hij vele soorten geproduceerd. Zo ook dit kleine dobbertje waar hij er duizenden van gemaakt heeft. Ze zijn dan ook zo goed dat de hengelsportwinkel van Pronk uit het Rijpje (waar veel wedstrijdvissers komen) ze in het assortiment heeft opgenomen.

En als ik een grote wedstrijd heb, zoals het NK baars zie ik ze regelmatig gebruikt worden. Jan en Adrie zijn inmiddels erelid en niet meer actief in het bestuur maar we kunnen nog steeds bij hen terecht en dat hopen we nog lang te doen.

De laatste wedstrijd verzamelen we bij H. Bossen bij het Winkelerzand.

Tot dan!!