IMG 8425 BorderMaker

En voor je er erg in hebt is het wedstrijdseizoen weer voorbij en treedt er een periode van relatieve rust in op de Soos avonden. Relatief, want evengoed wordt er in die tussentijd tot september/oktober hard getraind en doet ieder z’n best de technieken te verbeteren om in het nieuwe seizoen goed voor de dag te komen.

Het Nederlandse Kampioenschap was het slotstuk van 2018/19. OverdeHelft/SOS was met 8 deelnemers goed vertegenwoordigd. Met de nieuwe bondsleden binnen onze vereniging moet het toch mogelijk zijn dit aantal voor volgend jaar op te schroeven. Ondanks die ruime vertegenwoordiging zijn we er niet in geslaagd tot de finale ronde door te dringen. Het scheelde per kolver slechts een paar puntjes maar dat was net genoeg om in de voorrondes te blijven steken.

Reken maar dat daar volgend verandering in komt!

Ook de onderlinge wedstrijden en het klokkolven waren deze maand voor het laatst. De daaruit voortkomende kampioenen worden volgende week bekend gemaakt en uiteraard vermeld in de Niedorper. De allerlaatste 30 slagen wedstrijd was in de Roode Leeuw in Zd Scharwoude. De resultaten waren gemiddeld en zullen geen merkbare invloed hebben op de eindclassificatie van onze Kolvers binnen de Bond. Hoe dit uiteindelijk uit gaat pakken en wie er gepromoveerd cq gedegradeerd zijn of in hun klasse blijven is over enkele weken bekend. Zodoende heeft u van Kolfreporter nog wat berichtgeving te verwachten.

(Oh ja, denkt u nog aan het stemmen bij de Rabobank?! We kunnen de ondersteuning hard gebruiken)

Kolfnieuws 107 wk 17-2019