IMG 8425 BorderMaker

Het is heel plezierig te constateren dat zowel bij de onderlinge als bij het klokkolven het resultaat van de laatst aangetreden leden een zeer behoorlijk niveau heeft bereikt en dat er voldoende enthousiasme aanwezig is om deze bekwaamheden in het Kolven om te zetten in een stadium wat meer biedt dan de wekelijkse kolfavond.

M.a.w. : Hoog tijd voor meedoen aan de bondswedstrijden! Op de laatste ledenvergadering is dan ook door het bestuur voorgesteld dat elk lid tevens bondslid wordt om aan alle wedstrijden mee te kunnen doen. Na overleg met- en instemming van de leden is die beslissing genomen. Dat heeft de riante positie veroorzaakt dat we nu met de zestallen 2 teams kunnen inzetten. Deze week is er een voorstel gekomen van het bestuur omtrent de samenstelling van beide teams en dat is een mix geworden van debutanten en routiniers.

Dat hierdoor in het najaar de spanning op de zestallen wedstrijden toeneemt is makkelijk te voorspellen. Het is voor de 1e keer dat OverdeHelft/SOS in deze riante positie verkeert en dat zal tot de nodige interne rivaliteit leiden. Voor de goede orde: de 6tallen teams worden per jaar samengesteld, dus volgend seizoen kan je in een heel ander team zitten of zijn er anderen aan de beurt. Maar het zijn niet alleen de 6tallen wedstrijden maar ook het Nederlands Kampioenschap oa waaraan meegedaan kan worden wat in wk 15 ( 8 t/m 14 mrt) wordt gehouden in Venhuizen.

Met een week voorrondes en een finaledag op zaterdag. En uiteraard is hiervoor het bondslidmaatschap noodzakelijk. De belangstelling voor de Nederlandse is altijd behoorlijk groot want iedereen hoopt tenminste 1 x kampioen te worden of er op z’n minst dichtbij te zijn. We hopen dan ook op veel deelname van onze leden. Uiteraard gaan de club activiteiten gewoon door en kunnen we volgende week op 4 april weer gaan klokkolven.

Bij de laatste onderlinge vielen de volgende kolvers met hun neus in de prijzen en de biefstukken:

Groep 1:

1 Gerard Groot 105

2 Gerard van Stenis 98

3 Ab Hageman 85

Groep 2:

1 Wim Schotsman 83

2 Piet de Boer 80

Groep 3:

1 Piet Blauw 85

2 Cees de Jong 76

Kolfnieuws 106 wk 13-2019